Цікаве
Розроблено технологію заварювання холодної кави за допомогою лазера
Система з лазерною обробкою дозволила німецьким ученим розробити нову технологію холодного заварювання кави.
Група вчених із німецького Університету Дуйсберг-Ессен (UDE) використовували лабораторний лазер, за допомогою якого зуміли заварити холодну каву, щоб не охолоджувати, наприклад, додавши льоду. Про це повідомляє Slashgear.
Зокрема дослідили, налаштували його так, щоб він давав імпульси, потужністю 125 пікоджоулів, тривалістю десять пікосекунд. Все це проходить через суміш меленої кави та води протягом трьох хвилин. За даними джерела, промінь проходить через напій до 80 тисяч разів на секунду.
В результаті, вдалося отримати напій, який нічим не поступається класичному чаклуду брю, який вимагає настоювання від восьми до 24 години. Також так звана лазерна заварка мала майже таку ж кислотність, а рівень кофеїну виявився ближчим до звичайної гарячої кави.
Однак, за словами вчених, можна зробити лазерну каву ароматнішою і місткішою на кофеїн, якщо варити її ще кілька хвилин.
Команда покладає великі надії на комерціалізацію та планує працювати над масовими системами лазерного заварювання кави, які згодом можна буде використовувати у кав’ярнях та інших місцях.
Раніше повідомлялося, що вчені з Інституту Вейцмана в Ізраїлі створили перші у світі “синтетичні ембріони” мишей.
Вчені з’ясували, чому чоловіки частіше хворіють на рак
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news