Цікаве

Пиріжки «600»: забутий рецепт Зі столової. Саме смачне тісто

Дуже смачне тісто для пиріжків у духовці, моє улюблене! І найпростіша начинка зі свіжої капусти! Спробуйте, вони чарівні!

Інгредієнти:

Опара:

  • 110 г борошна
  • 1 г сухих дріжджів або 3 г живих
  • 100 мл. води теплої

Тісто:

  • 50 мл. води
  • 2 г сухих дріжджів або 6 г живих
  • 20 г цукру
  • 4 г солі
  • 1 яйце (2/3 в тісто, 1/3 для змащування)
  • 35 г вершкового масла кімнатної температури
  • 200 г борошна

Начинка зі свіжої капусти:

  • 350 г свіжої капусти
  • 1 цибулина
  • 1/2 морквини
  • 1/2 ст. л. вершкового масла
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. молока
  • сіль, перець
  • 20-30 г олії для обсмажування

Приготування:

Опара:

Змішую у мисці дріжджі з теплою водою, залишаю на 5 хвилин. Всипаю борошно і перемішую. Накриваю плівкою та залишаю на 2,5 години.

Тісто:

Перемішую дріжджі, які піднялись. В окремій мисці сухі дріжджі заливаю теплою водою всього на 5 хвилин. Тепер до опари додаю цукор, сіль, 2/3  яйця. Додаю вершкове масло кімнатної температури, вливаю рідкі дріжджі, все добре перемішую. Просіюю борошно і замішую тісто руками. Перекладаю тісто у миску і накриваю харчовою плівкою та залишаю на 1,5-2 години.

Начинка зі свіжої капусти:

Капусту шаткую, заливаю кип’ятком, щоб забрати гіркоту, залишаю на 10 хвилин. Розігріваю олію в сковорідці і обсмажую до золотистості дрібно порізану цибульку. Додаю моркву терту т=на терці  капусту. Перемішую, додаю вершкове масло і обсмажую до м’якості. Коли капуста буде готова, в мисці збиваю яйце з молоком і вливаю в сковорідку. Солю, перчу за смаком. Потім охолоджую начинку у мисці.

Ділю тісто на 12 шматочків, формую кульки, накриваю плівкою на 10 хвилин відпочити. З кульок потім розкачую коржики і викладаю начинку.

Формую булочки, викладаю на форму для випікання застелену пергаментом. Накриваю плівкою на 30-40 хвилин відпочити. Змащую збитим яйцем з молоком. Випікаю у розігрітій духовці до 220 градусів приблизно 15 хвилин.

Хай смакує!

No Newer Articles

Back to top button