Пиріжки «600»: забутий рецепт Зі столової. Саме смачне тісто
Дуже смачне тісто для пиріжків у духовці, моє улюблене! І найпростіша начинка зі свіжої капусти! Спробуйте, вони чарівні!
Інгредієнти:
Опара:
- 110 г борошна
- 1 г сухих дріжджів або 3 г живих
- 100 мл. води теплої
Тісто:
- 50 мл. води
- 2 г сухих дріжджів або 6 г живих
- 20 г цукру
- 4 г солі
- 1 яйце (2/3 в тісто, 1/3 для змащування)
- 35 г вершкового масла кімнатної температури
- 200 г борошна
Начинка зі свіжої капусти:
- 350 г свіжої капусти
- 1 цибулина
- 1/2 морквини
- 1/2 ст. л. вершкового масла
- 1 яйце
- 2 ст. л. молока
- сіль, перець
- 20-30 г олії для обсмажування
Приготування:
Опара:
Змішую у мисці дріжджі з теплою водою, залишаю на 5 хвилин. Всипаю борошно і перемішую. Накриваю плівкою та залишаю на 2,5 години.
Тісто:
Перемішую дріжджі, які піднялись. В окремій мисці сухі дріжджі заливаю теплою водою всього на 5 хвилин. Тепер до опари додаю цукор, сіль, 2/3 яйця. Додаю вершкове масло кімнатної температури, вливаю рідкі дріжджі, все добре перемішую. Просіюю борошно і замішую тісто руками. Перекладаю тісто у миску і накриваю харчовою плівкою та залишаю на 1,5-2 години.
Начинка зі свіжої капусти:
Капусту шаткую, заливаю кип’ятком, щоб забрати гіркоту, залишаю на 10 хвилин. Розігріваю олію в сковорідці і обсмажую до золотистості дрібно порізану цибульку. Додаю моркву терту т=на терці капусту. Перемішую, додаю вершкове масло і обсмажую до м’якості. Коли капуста буде готова, в мисці збиваю яйце з молоком і вливаю в сковорідку. Солю, перчу за смаком. Потім охолоджую начинку у мисці.
Ділю тісто на 12 шматочків, формую кульки, накриваю плівкою на 10 хвилин відпочити. З кульок потім розкачую коржики і викладаю начинку.
Формую булочки, викладаю на форму для випікання застелену пергаментом. Накриваю плівкою на 30-40 хвилин відпочити. Змащую збитим яйцем з молоком. Випікаю у розігрітій духовці до 220 градусів приблизно 15 хвилин.
Хай смакує!