Цікаве

Психологи виявили новий тип екстравертів

Американські психологи заявили про новий тип екстравертів, який вони виявили, пише 1NEWS з посиланням на НВ.

Це люди, які повністю розкривають свою товариськість і веселість тільки коли їх оточують люди, яких вони можуть назвати близькими, а також в обстановці, яку вони вважають комфортною.

Грубо кажучи, це людина, яка навряд чи проявить ознаки екстраверта в незнайомій компанії або не дуже зручній для неї обстановці; але якщо її оточують близькі друзі або родина — вона спокійно проявляє себе.

Незважаючи на те, що звучить це досить очевидно, довести таку поведінку науковим шляхом виявилося не так і легко. Для участі в експерименті вчені запросили 83 студентів — спочатку їх попросили оцінити різні особистісні характеристики, серед яких була і екстраверсія.

Потім вчені зв’язувалися з ними електронною поштою протягом трьох тижнів. Вони просили учасників експерименту «оцінити соціальні взаємодії, які були за годину до опитування» і оцінити дружелюбність людей, з якими вони взаємодіяли, відповівши на наступні три питання за 7-бальною шкалою.

  1. Наскільки доброзичливою була людина, з якою ви спілкувалися?
  2. Наскільки ця людина була налаштованою на розмову?
  3. Наскільки товариськими були інші люди, з якими ви спілкувалися?

Потім учасників просили оцінити, наскільки вони розкривали свою екстраверсію — «наскільки ви були говіркі, сміливі та енергійні під час взаємодії з іншою людиною?»

Так дослідники і помітили, що частина учасників розкривалася тільки в певні моменти — вони були «особливо уважними до прояву дружелюбності». Дослідники відзначають, що «адаптивні екстраверти» також можуть різнитися між собою і проявляти емоції по-різному — але загалом вони будуть більш охоче це робити саме з людьми, які ставляться до них позитивно.

 

 

 

 

 

 

Back to top button