Цікаве

Продукти, які краще зберігати в морозильній камері: список

Перше – це економно. Тобто – куплено товар зі знижкою, його багато і одразу не з’їси, тоді він і потрапляє в морозилку. Друге – це зручно. Наприклад, варений рис і макарони прекрасно почуваються за низьких температур і розморожуються, не втрачаючи смакових якостей. Це приємно, коли треба приготувати швидку вечерю для всієї родини. Нижче – 1News розповідає про продукти, які бажано зберігати в морозильнику

Хліб і хлібобулочні вироби

Хліб можна зберігати трохи підсмаженим

Перед тим, як заморозити ці продукти, потримайте їх трохи в холодильнику, щоб охололи. Потім загорніть в харчову плівку і помістіть у морозильник. Хліб можна зберігати і трохи підсмаженим. Також можна заморожувати куплену або приготовану про запас будь-яку випічку.

Домашнє печиво

Ідеальне місце для шоколадного печива – морозильник

Насамперед це стосується пісочного печива. У холоді воно зберігається краще. Одразу після випікання охолодіть його, покладіть у контейнер, а потім у морозильник. Розморожувати печиво теж потрібно починати в холодильнику, щоб воно не розсипалося. Ну а печиво із шоколадом взагалі виходить смачніше, якщо його заморозити.

Рис та інші варені крупи

Рис можна зберігати в морозильній камері

Якщо у вас залишилися ці продукти і ви поки не придумали, що з ними робити, покладіть їх у контейнер. Коли знадобиться, їх можна розігріти на сковороді або мікрохвильовці.Макаронні вироби

 

Макарони не втрачають смакові якості після заморозки

 

Макарони ніколи не втратять форму після маніпуляції із заморожуванням-розморожуванням. Їх так само можна розігріти на сковороді або мікрохвильовці.

Сік цитрусових (свіжовичавлений)

Заморожуйте сік цитрусових в спеціальних контейнерах

 

Його можна заморозити в спеціальних контейнерах, які потрібно накрити харчовою плівкою. Такі кубики потім можна використовувати в чаї або приготуванні звичайних страв і десертів.

Кава

 

Найкраще місце для кави – морозильник

 

Не бійтеся зберігати каву в морозильнику – це її улюблене місце. Головне – хороша вакуумна упаковка, щоб кава не увібрала інші запахи.

Ягоди

 

Заморожені ягоди можна додавати в смузі, йогурти або каші

 

Полуниця, малина і чорниця заморожуються найкраще, при цьому практично не втрачаючи поживних речовин. Викладіть ягоди на деко для випічки і поставте в морозильник на ніч. Потім покладіть у контейнер і знову поставте в морозильник. Заморожені ягоди можна додавати в смузі, йогурти або каші, розморозити і використовувати для випічки.

Вершкове масло

 

Зберігайте масло в харчовому папері

 

Маслом можна запастися і покласти його в морозильник для зберігання. Попередньо покладіть пачки масла в поліетиленовий пакет, а ще краще – харчовий папір, щоб не було неприємного запаху.

Горіхи

 

У морозильнику горіхи зберігаються краще

 

У горіхах дуже багато олії, вони швидко стають згірклими. Їх найкраще тримати в морозильнику, якщо ви не плануєте використовувати їх одразу. Заморожувати можна арахіс, волоські горіхи, кеш’ю, фундук і мигдаль. Горіхи при цьому можуть бути як очищені, так і неочищені. Просто загорніть їх у пакет або контейнер перед тим, як помістити в морозильну камеру.

Імбир

 

Імбир не варто очищувати перед заморожуванням

 

Неочищений імбир потрібно загорнути в харчову плівку і покласти в морозильник. Коли він буде потрібен, поскобліть його ножем і додайте в чай або інші страви.

Джерело: Сьогодні

Back to top button