Цікаве

Привітання до Дня Незалежності: українцям запропонували оригінальну акцію

Напередодні Дня Незалежності Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України ініціювало всеукраїнську кампанію «Посада: простий українець». Її мета – дати можливість усім громадянам, а особливо тим, хто перебуває на окупованих територіях, привітати одне одного з найважливішим святом країни через сайт-конструктор, почути своїх друзів, сусідів, близьких.

Відтак, як зазначається у повідомленні, кожен зможе створити листівку-привітання, поділитися нею у соціальних мережах і месенджерах, а також проглянути усі привітання через галерею сайту.

У Міністерстві впевнені, що акція «Посада: простий українець» об’єднає українців, дасть змогу почути та зрозуміти одне одного. Кампанія вже об’єднала звичайних людей з різних куточків України віком від 2 до 90 років — представників різних професій, соціальних груп, мовної, етнічної та релігійної приналежності. У рамках кампанії частина привітань буде розміщена також на білбордах в багатьох областях України, потягах «Інтерсіті», міжміських електричках, київському та харківському метро.

«Згідно з дослідженням, що проводились компанією GfK Ukraine в червні 2018 року, більшість українців в усіх регіонах, обираючи, в якій країні вони хотіли б народитися, називають Україну – загалом таких 65%. Також згідно з іншим опитування SCORE Index – Ukraine, проведеного в січні-березні 2018 року за підтримки «Української ініціативи зміцнення громадської довіри» (UCBI), 78% мешканців підконтрольних Уряду України територій та 63% мешканців тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей підтримують сценарій вирішення конфлікту, коли окуповані території Донбасу залишаються частиною України. Як на підконтрольних, так і на окупованих територіях частка прихильників такого сценарію збільшилась у порівнянні з 2016 роком», – зазначають у міністерстві з тимчасово окупованих територій.

«Вивчивши актуальні соціологічні дослідження та проглянувши десятки опитувань фокус-груп з різних куточків України, ми зрозуміли, що попри війну, економічні складнощі, людям найперше бракує спілкування та взаєморозуміння. Люди хочуть чути людей. Тож у День Незалежності ми вирішили зробити ще один крок до об’єднання українців – навколо спільних цінностей, сподівань і прагнень. Ми віримо, що ця всеукраїнська інформаційна кампанія стане справжнім, щирим привітанням Україні та всім нам», – коментують у МТОТ.

Організатори закликають усіх приєднатися до кампанії, адже це є приводом привітати усіх українців, включно з жителями тимчасово окупованих територій, з одним із найважливіших свят.

Вчора на центральній вулиці столиці пройшла друга репетиція параду до Дня Незалежності України.

Нагадаємо, раніше 1News повідомляло про перелік вулиць, на яких буде обмежений рух та парковка у зв’язку з підготовкою до Дня Незалежності.

Back to top button