Цікаве

Президент МАН виставив на продаж власну колекцію картин

Президент МАН виставив на продаж власну колекцію картин

Фото: Пресс-служба
Президент МАН Станіслав Довгий виставив на продаж особисту колекцію картин

Виручені кошти підуть на створення Музею науки, а також на допомогу ЗСУ у боротьбі з російським агресором.

 
Президент Малої академії наук Станіслав Довгий виставив на продаж колекцію картин задля створення Музею науки. Серед робіт – твори відомих українських художників. Зокрема, Ференца Семана, Івана Марчука, Юрія Герца, Юрія Химича, Тетяни Голембієвської, повідомляє прес-служба.
 
Зазначається, що впродовж трьох років МАН впроваджує проект зі створення державних інтерактивних музеїв науки МАН у містах України. Перший такий було відкрито в Києві у 2020 році. Цьогоріч, під час російського вторгнення, свої двері відкрив Музей науки та інновацій у Львові.
 
“Науково-освітні центри допомагають школярам розкрити власний потенціал, для них у зрозумілій та доступній формі продемонстровано найважливіші наукові здобутки людства, їхні закони і процес взаємодії. За задумом президента МАН, наступною точкою на карті регіональних наукових просторів має стати Музей науки в Ужгороді, але через війну його створення мусили призупинити. Роботи зі створення Музею науки на Закарпатті почали 2 роки тому, але переорієнтування бюджетних коштів на потреби оборони внесли свої корективи. Але від ідеї не відмовилися, і на базі Ужгородського національного університету було вирішено продовжити процес створення та шукати шляхи фінансування”, – сказано в повідомленні.
 
Першим кроком стала організація в Закарпатському обласному мистецькому музеї ім. Бокшая благодійної виставки-продажу картин під назвою Мистецтво перемоги. Ініціатором виступила родина Довгих, яка для продажу передала колекцію з-понад 80 картин відомих українських художників із сімейної колекції.
 
Гроші від продажу підуть на фінансування місцевого Музею науки і на підтримку ЗСУ.
 
“Відкриття музею дає віру в майбутнє. І дуже важливо відновити навчальний процес і використати всі можливості для фізичного спілкування дітей під час навчання. Незважаючи на війну і відсутність фінансування, наша родина вирішила продовжити цей проект”, – зазначив Довгий.
 
Загалом експозиція налічує близько 200 картин відомих українських художників ХХ століття. Виставка-продаж представить поціновувачам образотворчого мистецтва напрацювання плеяди художників закарпатської школи.
 

 
Нагадаємо, у селищі Іванків Київської області знищено історико-краєзнавчий музей, де були унікальні роботи української народної художниці Марії Приймаченко.
 
На Київщині відкриють художній центр імені Марії Приймаченко
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button