Цікаве

Презентація iPhone 14: онлайн-трансляціяСюжет

Презентація iPhone 14: онлайн-трансляція

Фото: Forbes
Рендери нового iPhone 14

Основна увага, ймовірно, буде приділена новим смартфонам Apple. На івенті також очікується новий розумний годинник Apple Watch 8 і Apple Watch Pro, навушники AirPods Pro 2 на базі нового чіпа та інші новинки.

До традиційної вересневої презентації Apple, де покажуть новий iPhone 14, залишаються лічені години – трансляція почнеться о 20:00. Кореспондент.net розповідає, які гаджети будуть показані на презентації компанії з Купертіно, а потім проведе текстову трансляцію.

 

Відео-трансляція презентації iPhone 14

 

Лінійка iPhone 14

За даними інсайдерів та профільних ЗМІ, цього року відмовилися від оновлення лінійки mini. Замість неї буде стандартна версія смартфона, але із збільшеним екраном (раніше збільшена версія пропонувалася лише для версії Pro). Так, на презентації будуть представлені чотири моделі з діагоналлю екрана 6,1 та 6,7 дюйма: iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max.

Головна зовнішня відмінність від минулорічних iPhone красуватиметься на передній панелі. Вперше з 2017 року версія Pro втратить вже звичний “чубчик” на користь вирізу під камеру у формі “капсули”. Однак, такий привілей буде доступним лише власникам топових Pro і Pro Max.

Рендер нового iPhone 14 Фото: Jon Prosser & Ian Zelbo

На задній панелі буде збільшений блок камер, сенсори випиратимуть ще сильніше. Інсайдери відзначають, що камери стануть однією з найпомітніших “фішок” нових iPhone. Зокрема, Pro та Pro Max вперше серед смартфонів Apple отримають основний модуль з роздільною здатністю 48 мегапікселів.

Площа сенсора збільшиться на 57%, порівняно з актуальним поколінням. Що стосується відеоможливостей, то Pro-шки підтримуватимуть запис у форматі 8K замість 4K.

Фронтальна камера також отримає апгрейд – на всіх моделях очікується сенсор із ширшою діафрагмою f/1,9 та автофокусуванням для ще більш якісних селфі.

Деякі інсайдери повідомляють, що нове покоління процесорів A16 отримають лише старші моделі iPhone 14 Pro та 14 Pro Max, тоді як молодші – торішній A15, але зі збільшеною продуктивністю. За словами Apple, кожне покоління процесорів на 30-40% продуктивніше попереднього.

Всі нові смартфони буде оснащено 6 ГБ оперативної пам’яті. Проте старші версії обзаведуться швидшими чіпами.

Також не виключають, що серйозне оновлення може бути щодо внутрішніх накопичувачів. Оскільки топовий актуальний iPhone 13 має 1 ТБ пам’яті, новий може отримати модифікацію на 2 ТБ.

Ціна на нові iPhone стартуватиме від 799 доларів.

 

AirPods Pro 2

Йдеться про оновлення моделі навушників AirPods Pro, які отримають новий чіп Apple H1. Нова модель зможе запропонувати більш високу якість звуку завдяки підтримці аудіокодека без втрат Apple (ALAC), що повністю обходиться без з’єднання Bluetooth, або додавши підтримку Bluetooth 5.2, що використовує кодек LC3 для більш ефективної передачі звуку. Простіше кажучи – звук тепер якісніший, а з’єднання стабільніше.

Чутки та злиті рендери вказують, що дизайн самих навушників майже не зміниться, тоді як зарядний кейс може отримати деякі нововведення. Наприклад, внизу розміститься два динаміки для роботи програми Локатор, що дозволяє знайти не тільки втрачені навушники, а й кейс.

Кейс нових AirPods Pro 2 Фото: Macrumors

 

Apple Watch 8

Сливи вказують на те, що Apple Watch 8 трохи відійде від звичного дизайну. Годинник залишиться квадратним, проте за словами деяких інсайдерів корпус нагадуватиме останні моделі iPhone з його прямими гранями. Марк Гурман, редактор Bloomberg, наголосив, що Pro-версія отримає збільшений на 7% екран, а новий дизайн буде “еволюцією прямокутної форми”.

Рендер нових Apple Watch Фото: Jon Prosser & Ian Zelbo

Нові Watch 8 отримають функцію відновлення апное (порушення дихання) і навіть виявлення діабету – за рахунок датчиків смарт-годинник визначатиме рівень глюкози в крові, тому проколювати шкіру не доведеться. Само собою пристрій отримає оновлений процесор S8, який прискорить швидкодію та ефективність девайсу.

 

Оновлення iOS

На презентації повідомлять дату виходу iOS 16, iPadOS 16, macOS 13 Ventura, watchOS 9 та tvOS 16. Оновлення операційних систем підвищать продуктивність та стабільність роботи пристроїв, а одним із ключових оновлень у iOS 16 мають додати ряд покращених функцій, у тому числі екран блокування з новими віджетами та “живі” оповіщення.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button