Цікаве

Премію Берлінале у номінації Найкращий фільм отримала іспанська стрічка Алькаррас – 1News


Фото з відкритих джерел

Фільм розповідає про життя кількох поколінь однієї каталонської сімʼї

Головний приз 72-го Берлінського міжнародного кінофестивалю — “Золотого ведмедя” — отримав іспанський фільм “Алькаррас” режисерки Карли Сімон. Про це йдеться на офіційному сайті премії.

Фільм розповідає про життя кількох поколінь однієї каталонської сімʼї. На новину про те, що на їхній землі збираються вирубати всі персикові дерева, щоб встановити сонячні панелі, члени сімʼї реагують по-різному. Голова журі фестивалю, режисер М. Найт Шьямалан похвалив “Алькаррас” за те, що у фільмі добре зіграли як діти-актори, так і 80-річні актори.

“Я хотіла б присвятити цього блискучого ведмежа дрібним фермерам, які щодня обробляють землю, щоб у нас на столі була їжа”, — сказала режисерка фільму Карла Сімон.

Як зазначається, “Срібного ведмедя” здобула картина “Фільм письменниці” південнокорейського режисера Хон Сан Су.

“Срібного ведмедя” за сценарій отримала Лайла Штілер за фільм “Рабіє Курназ проти Джорджа Буша — молодшого”. Акторка Мельтем Каптан отримала “Срібного ведмедя” за головну жіночу роль, яку вона зіграла в цьому ж фільмі.

1News за темою: Оголошено номінантів на премію “Оскар-2022”: Які стрічки боротимуться за золоту нагороду

Нагадаємо, раніше у Лондоні на 42-й церемонії нагородження Brit Awards 2022 оголосили лауреатів музичної премії.

Тріумфатором стала Адель, уродженка північної частини Лондона, яка виборола три головні нагороди: Артист року, Альбом року (30) та Пісня року (за Easy on Me).


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button