Цікаве

Представлено докази на користь штучного походження коронавірусу

Численні ознаки і докази свідчать на користь версії про те, що коронавірус вирвався на свободу через витік в лабораторії китайського міста Ухань, повідомляє 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

З такою заявою виступив професор Роланд Візендангер з університету Гамбурга. За підсумками проведеного дослідження фахівець прийшов до висновку про те, що існує великий набір ознак, які свідчать на користь версії про штучне поширення COVID-19 в результаті витоку з лабораторії, яка працює при вірусологічному інституті в Ухані.

Для своєї роботи Візендангер застосовує міждисциплінарний підхід, а свої спостереження іменитий німецький вчений опублікував на 105 сторінках, назвавши його «Дослідження джерела пандемії коронавірусу». Зрозуміло, робота Візендангера не пропонує точних наукових доказів джерела походження вірусу, однак закликає до глибокого наукового обговорення цієї проблеми. Вчений, наприклад, вказує, що на користь версії про витік свідчить велика кількість вельми переконливих доказів. Він навіть наводить як приклад такий довід, як відсутність точного певного проміжного виду тварин, через яких вірус міг перейти від кажанів до людей.

Ця обставина позбавляє зоонозну теорію поширення COVID-19 будь-яких підстав. Крім того, професор зазначає, дивовижну здатність коронавірусу швидко й ефективно прикріплюватися до рецепторів в людських клітинах і проникати всередину них. Цю здатність він отримав за рахунок комбінації двох конкретних факторів: особливим місцем розриву шиповидного білку, а також особливого домену зв’язків в клітинних рецепторах. У коронавірусів природного походження подібна комбінація, стверджує вчений, не зустрічається.

 

 

 

Back to top button