Цікаве

Позбудетеся від проблеми назавжди: чим поливати кімнатні квіти, щоб листя не жовтіли

Кімнатна рослина, як і будь-яка жива істота, може сигналізувати про проблеми зі здоров’ям. Факт пожовтіння листа — один з таких «дзвіночків». розповість, від чого жовтіє листя і як допомогти квітці знову відчути себе добре.

Чому у кімнатних квітів жовтіє листя і опадає — головні причини

Досвідчені садівники кажуть, що на квітах жовтіє листя не просто так. Фактори ризику можуть бути різними, найчастіше, це:

  • шкідники — виявляються при огляді листя, на яких з’являються дрібні дірочки, білі точки або павутина;
  • неправильний полив — ситуація, коли верхня частина грунту суха, а всередині земля зволожена достатньо;
  • недолік сонячного світла — для багатьох рослин тінь більш згубна, ніж ви могли подумати;
  • протяги — не переносять їх, найчастіше, тропічні квіти.

Також відповіддю на питання про те, чому жовтіють листя у кімнатної квітки, може бути неправильне використання добрив. Некоректне дозування або не той препарат приведуть до пожовтіння листка.

Чим допомогти рослині, якщо листя жовтіє і сохне

Насправді, універсального порятунку для квітів немає — до такої проблеми потрібно підходити індивідуально. Якщо листя жовтіє і сохне через комах, обробіть флору спеціальним засобом. Недолік або надлишок вологи усунути ще простіше — засовуйте палець в горщик з квіткою, щоб переконатися, що грунт пересох, а не вірте своїм очам. Надлишковий полив призводить до загнивання коренів.

Прибирайте квіти з тіні — ставте їх в сонячні місця, але тільки не під прямі промені, інакше рослина отримає опік. Також перемістіть кімнатні квіти подалі від протягу і ретельно підбирайте потрібні добрива. Доглядайте за рослиною, виходячи з її потреб — єдиної методички в такій делікатній справі не існує.

Back to top button