Цікаве

Потужне джерело заліза і амінокислот: наукове дослідження

Сочевиця або даал – ідеальний засоб для збагачення залізом і іншими мікроелементами. Саме залізо необхідно для повноцінної роботи всього організму. Ефективність сочевиці, як природного джерела цього елемента, підтвердили вчені, повідомляє 1News.

Чечевиця – відмінне природне джерело заліза

Залізо нам необхідно, оскільки воно є складовою частиною безлічі ферментів і білків, без яких неможливі обмінні процеси. Також залізо допомагає імунній системі справлятися з вірусами і бактеріями. Сочевиця корисна жінкам, оскільки вони частіше хворіють недокрів’ям (анемію). Саме брак заліза призводить до розвитку анемії, а жінки з-за щомісячної менструації втрачають досить крові. Медики підтвердили, що саме даал, бобова культура, яка добре насичує організм залізом.

Важливий момент: сочевиця відмінно підходить для весняного раціону, схуднення і поста: вона багата на рослинний білок, який засвоюється краще тваринного.

Ще кілька порад:

  • Вибираючи сочевицю, подумайте, що саме ви будете з неї готувати.Зелена сочевиця (це недозрілі плоди) зазвичай коштує дешевше. Вона добра тим, що не так розварюється, як червона. Червоний даал більше підходить для супів та пюре. З коричневої сочевиці виходять смачні запіканки.
  • Важливий момент – сочевицю перед варінням краще замочувати, щоб організм її потім краще засвоїв. Якщо вже є хронічні захворювання шлунка, кишкывника, схильність до метеоризму або вся травна система занадто чутлива, то від сочевиці краще утриматися.

Джерело: Nutrients

Back to top button