Цікаве

Постпродакшн фотографії та відео – необхідний етап створення шедевру*

Вам часто доводилось чути терміни постпродакшн, пост-обробка або фото-продакшн?

Обговорені терміни застосовуються до удосконалення фотографії та відео після завершення роботи над зніманням.

Експерти школи фотографії Inlight підготували для вас статтю, де зібрали важливу інформації щодо постпродакшна взагалі, та професійні лайфхаки як отримати досконале фото.

Що таке постпродакшн фотографії?

Три терміни: постпродакшн, пост-обробка та постпродакшн-фотографія – є синонімами однієї справи.  Продакшн – це те, що відбувається зараз на знімальному майданчику; це те, що ви робите, коли обертаєтесь навколо камери та знімаєте фотографії чи відео. Постпродакшн – це процедура, яка відбувається після завершення знімання.

Постпродакшн фотографії – це навичка , що виходить за рамки фотографії. Це можливість фотографа асоціюватися зі своїм зображенням у практичному дизайні, вдосконалювати та домірковувати зображення. Це не обходиться без творчого бачення фотографа до тих пір, поки завершення не торкнеться програмного забезпечення для редагування зображень, такого як Lightroom або Photoshop, які використовуються компанією https://inlight.com.ua/, експертами в галузі постпродакшн.

Поствиробнича обробка

Поствиробнича обробка – це процес, який використовується з найдавніших часів фотографування. Ця процедура допомагає створити фотографічний шедевр. Більшість фотографів володіють мистецтвом виробництва, що можна побачити на їх значних фотографіях.

Здебільшого цифровими камерами користуються професійні фотографи. Цифрові фотоапарати вважаються найкращими, та кожна камера демонструє різну якість зображення. Однак фотографії, зроблені цифровими фотоапаратами, завжди привертають увагу і є унікальними. Тому ці фотографії зазвичай не потребують редагування за допомогою програмного забезпечення.

Поради експертів щодо отримання найкращих фото

Увімкніть художнє бачення

Майте ідеальне бачення остаточного вигляду вашої фотографії, який хочете отримати в результаті знімання. Це може захистити від втрати часу та спростити завдання.

Попередня візуалізація

Як фотограф, ви повинні попередньо візуалізувати фотографію, навіть перед тим, як відкрити Photoshop або будь-яке програмне забезпечення для редагування. Попередня візуалізація може збільшити шанс досконалості фотографій та покращити її демонстрацію у будь-якому форматі.

Переконайтеся, що обидва зображення мають однакову глибину

Половина вашої роботи виконується, коли знімаєте камерою. Після цього ви повинні бути впевнені в подібності зображень. Оскільки ви зробили фотографію, зробили її фотошоп, просто потрібно переконатися, що теперішні фотографії під час обробки мають таку саму глибину, як і оригінальний вигляд.

Будь креативним

Одна з найважливіших речей – бути творчим під час постпродукції картини. Зрозуміло, що обробка – це мистецтво, яке неможливо скопіювати. Отже, доведеться опанувати інструменти, необхідними професійної обробки. Але лише від вас залежить, чи треба цьому кадру обробка, чи краще залишити у первозданному виді.

Отже, сподіваємось, що ці поради стануть вам у пригоді під час обробки фотографії.

Постпродакшн – це більш технічне завдання. Ви повинні знати про деякі тактики, щоб зробити свої фото професійно красивими і програмами для редагування вам в поміч.

Хоча не лише професійний фотограф може зробити якісні кадри, кожен, хто бажає, може навчитися знімати та обробляти завдяки наведеним вище порадам та підказкам. Також сьогодні існує багато сервісів фотошопу, які роблять фотографії дивовижними, оскільки мають особливий досвід для усунення недоліків. Фотографія – це мистецтво, а постпродакшн фотографії – це досвід, яким ви володієте, коли вдаєтесь до редагування кадрів.

*на правах реклами

Back to top button