Цікаве

Порятунок крокодила – в Індонезії зняли із шиї плазуна мотоциклетну шину, з якою він плавав 5 років – 1News


The Guardian

Інцидент стався у місті Палу на острові Сулавесі

В Індонезії врятували дикого крокодила, який 5 років тому попав у пастку у шину і весь цей час був із нею. Про це повідомляє The Guardian.

Інцидент стався у місті Палу на острові Сулавесі. Крокодил, який у довжину понад 5 метрів, застряг у шині з мотоцикла ще у 2016 році. Відтоді його намагались виманити з річки, але безрезультатно.

Врешті 7 лютого 2022 року місцеві жителі вирішили використати курку як приманку і мотузку, щоб зловити крокодила. Перші дві спроби врятувати тварину не вдались, адже мотузки не витримували вагу тварини. Тоді люди використали нейлонові канати, які також використовуються для човна — і після цього вдалось витягнути тварину на берег і розрізати шину на шиї. Відразу після цього тварину випустили назад у воду.

Зоозахисники припускають, що хтось, можливо, навмисно накинув крокодилу на шию шину, аби спробувати його зловити. У 2020 році влада провінції Сулавесі навіть обіцяла нагороду тому, хто зможе зняти з нього шину.

1News за темою: У Житомирській області врятували рідкісного птаха, що гніздиться на Алясці

Як повідомлялося раніше, снігово-білу самку рідкісного виду котячих – ягуарунді – знайшли в лісах Колумбії та перевезли до Парку охорони природи в Медельїні. Відомо, що ягуарунді (Puma yagouaroundi) – найдрібніший вид пуми, що мешкає в Північній та Південній Америці, хоча в Мексиці (північній частині свого ареалу) вони зустрічаються дуже рідко.

 


Джерело

Back to top button