Цікаве

Португалія і Чорногорія відкриваються для туристів: які умови

Португалія і Чорногорія з понеділка, 17 травня, відкриють свої кордони для туристів. Обмеження, введені через пандемію коронавірусу діяли кілька місяців.

Зокрема, як заявило міністерство внутрішніх справ Португалії, обмеження будуть збережені для п’яти країн ЄС – Кіпру, Хорватії, Литви, Нідерландів та Швеції, а також для неєвропейських країн, включаючи Бразилію, Індію та ПАР, передає 1News.

“Мандрівники з країн ЄС, в яких рівень коронавірусу нижче 500 випадків на 100 000 жителів протягом останніх 14 днів, можуть здійснювати всі типи візитів до Португалії, включаючи навіть другорядні”, – йдеться у заяві міністерства.

Водночас усі пасажири старші двох років, які прямують у країну, повинні будуть пред’явити негативний ПЛР-тест, зроблений протягом 72 годин до посадки.

Чорногорія відкриває свої кордони для всіх туристів, заявив прем’єр-міністр країни Здравко Крівокапіч. Раніше у країні скасували вимогу ПЛР-тестів для в’їзду, а також заявили, що пропонуватимуть туристам безкоштовне тестування для повернення додому.

До 20 травня в Чорногорії скасували комендантську годину, яка діяла з півночі до 5 години ранку і дозволили міжміське пасажирське сполучення по вихідним.

Джерело: AFP, RTCG

Back to top button