Порізала і закинула в духовку. Кабачки під шубою. Просто, смачно і повторити зможе кожен
Соковито, ароматно, яскраво – легкий смачний обід чи вечеря! Кабачки з помідорами та сиром запечені в духовці підійдуть як для літньої пори року, так і для холодного періоду. Страва виходить дуже привабливою, домашні точно попросять ще порцію.
Інгредієнти:
- Кабачки (1 штука) 250 гр
- Помідори 1 шт.
- Болгарський перець 1 шт.
- Яйця 1 шт.
- Сметана 3 стол.л
- Молоко 2 стол.л
- Твердий сир 30 гр
- Сіль 1 чайн.л
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
Підготуйте всі продукти. Овочі: кабачок у мене маленький, помідор та перець середнього розміру. Сир я беру твердий “Пармезан”, можна взяти будь-який інший, який подобається. Головне смачний, якісний і щоб добре плавився. Сметану краще брати 15% жирності. Підготуйте форму для запікання і увімкніть духовку до 180 градусів.
Овочі все промийте під проточною холодною водою і обсушіть рушником. Якщо кабачки молоді, то шкірку з них зрізати не треба, якщо шкірка дуже тверда, то її краще зрізати і при необхідності забрати насіння. Кабачки наріжте кільцями товщиною 0,5 см. У перця зріжте плодоніжку і вийміть насіння, наріжте кільцями. Якщо перець великий, а кабачки маленькі, перець можна порізати півкільцями. У помідора зріжте плодоніжку і наріжте кільцями.
У вибрану форму для запікання викладіть вертикально овочі, чергуючи їх між собою: кабачок, перець, кабачок, помідор і т.д. Викладені овочі посоліть, додайте чорний мелений перець (за бажанням можна додати й інші сухі спеції).
Змастіть усі овочі сметаною. Яйце розбийте в миску, додайте молоко, трохи посоліть і поперчіть. Добре збийте вилкою. Вилити яєчно-молочну суміш поступово по всіх овочах.
Сир натріть на середній або великій тертці і рівномірно присипте овочі. Поставте форму з овочами в попередньо розігріту духовку на 35-40 хвилин або до рум’яної скоринки.
Овочі подавайте гарячими, хоча в літній період, на мій погляд, такі овочі будуть гарні і в охололому вигляді.