Цікаве

Понад тисячу різноманітних речовин знайшли вчені у пиві

Виявили майже вісім тисяч іонів з унікальними масами та формулами, пише 1NEWS з посиланням на parlament.ua.

Німецькі вчені з Мюнхенського технічного університету виявили приблизно 7700 іонів з унікальними масами та формулами, включаючи ліпіди, пептиди, нуклеотиди, феноли, органічні кислоти, фосфати та вуглеводи, з яких близько 80% ще не описані в хімічних базах даних.

Тут ми розкриваємо величезну хімічну різноманітність пива з десятками тисяч унікальних молекул. Ми показуємо, що це різноманіття походить від різноманітності сировини, переробки та бродіння, – повідомив Стефан П’єцонка, аспірант Технічного університету Мюнхена.

Як зазначається, вчені виявили майже 7700 іонів, проте кожна формула в деяких випадках може охоплювати до 25 різних молекулярних структур, а це у свою чергу дорівнює понад 100 тисяч унікальних речовин.

У повідомленні наголошується, що було досліджено  467 видів пива, звареного в США, Латинській Америці, Європі, Африці та Східній Азії. Зокрема лагери, крафтове та абатське пиво, пиво верхнього бродіння та інші.

Пиво є прикладом величезної хімічної складності. І завдяки останнім удосконаленням в аналітичній хімії, порівнянних за потужністю з триваючою революцією в технології відеодисплеїв із постійно зростаючою роздільною здатністю, ми можемо виявити цю складність у безпрецедентних деталях, – говорить професор Філіпп Шмітт-Копплін, голова Всебічної платформи харчової промисловості Мюнхенського технічного університету та аналітичного відділу Дослідницький підрозділ BioGeoChemistry Центру Гельмгольца в Мюнхені.

 

 

 

 

 

Back to top button