Цікаве

Помер відомий український режисер і продюсер Сергій Проскурня

Причина смерті митця залишається невідомою

На 64 році життя відійшов у вічність український режисер і продюсер Сергій Проскурня.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Це був не просто режисер, видатний культурний діяч, філософ. Я його називав наш Драматург.. Важко осягнути масштаби подій, яких торкалось його серце та креатив. Мій великий друг” — прокоментував ексміністр культури Євген Нищук.

Сергій Проскурня народився 1957 року у Львові. Він український театральний режисер, продюсер, лауреат премії Національної спілки театральних діячів України “Експеримент”.

З грудня 2007 року входив до команди міністра культури і туризму України Василя Вовкуна, згодом став радником міністра на громадських засадах. Був художнім керівником Одеського театру опери та балету.

З 2009 до 2015 року працював головним режисером Черкаського драмтеатру. У 2013–2014 роках зняв кінопроект “Наш Шевченко” (частину сюжетів знімав на Євромайдані). Розробив концепцію виставки “Шевченкоманія” у “Мистецькому арсеналі”.

9 березня 2014 з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка вийшов фільм Сергія Проскурні “Тарас Шевченко. Ідентифікація”

Був режисером ораторії “З нами Бог”, присвяченій героям Небесної сотні та військовим, що воюють на сході України, головним режисером-постановником концерту “Україна. Народжені вільними”, який відбувся на День незалежності на Майдані у 2016 році.

Джерело: УНН

Back to top button