Цікаве

Полярники показали рідкісне зоряне небо над Антарктидою

Полярники показали рідкісне зоряне небо над Антарктидою

Фото: Національний антарктичний науковий центр/Facebook
Зоряне небо над станцією Академік Вернадський

У Південній півкулі, де розташований континент Антарктида, можна побачити 45 сузір’їв, які недоступні в Північній півкулі.


Українські полярники показали світлини зоряного неба над антарктичною дослідницькою станцією Академік Вернадський. Це рідкісне явище для тієї місцевості, адже в регіоні постійно хмарно, повідомила пресслужба Національного арктичного центру в Facebook.

“У Південній півкулі, де розташований континент Антарктида, – власне зоряне небо. Тут можна побачити 45 сузір’їв, які недоступні в Північній півкулі. Найвідомішим є Південний хрест. За ним можна визначити напрямок на Південний полюс. До речі, саме це сузір’я було зображено на шевроні 28-ї УАЕ, яка зимувала на станції торік”, – зазначили науковці. 
 
Водночас, за їхніми словами, є сузір’я, які можна бачити з обох півкуль, хоча інколи й у різний час. Вони розташовані в районі екватора. Також майже з будь-якого куточка Землі можна побачити найяскравішу зірку нічного неба – Сіріус або сузір’я Великого Пса.
 

Нагадаємо, раніше українські полярники показали, як “шпигують” кити в Антарктиці. Крім того, полярники показали зустріч з морським леопардом, який “засмагає” на крижині.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 + nineteen =

Back to top button