Польський пляцок без крему, високий та великий за розміром! Дуже смачно все в ньому поєднується, чудово нарізається
Часто печу цей дуже класний, смачний та гарний у розрізі польський пляцок без крему. Дуже смачно все в ньому поєднується, високий та досить великий за розміром!
Інгредієнти:
Пісочне тісто:
- 160 гр. цукру
- 250 мл. борошна
- 4 жовтки
- 200 гр. холодного масла
- 1 ч. л. розпушувача
Горіхове тісто:
- 4 яйця
- 150 гр. волоських горіхів
- 120 гр. цукру
- 2 ст. л. панірувальних сухарів
- 1 ст. л. борошна
- 1 ч. л. розпушувача
Яблучний шар:
- 1,5 кг. яблук (твердих сортів)
- 50 мл. води
- 1 пакетик желе (у мене зі смаком апельсина)
Кокосовий шар:
- 4 білки
- 150 гр. цукру
- 200 гр. кокосової стружки (найкраще дрібного помелу)
- 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
Приготування:
Яблучний шар:
Яблука очищаю, нарізаю пластинками і обжарюю на сковорідці до м’якості, зайва рідина повинна повністю випаруватись.
Забираю з вогню, всипаю пакетик желе, перемішую, щоб желе розчинилось і залишаю повністю охолонути.
Пісочне тісто:
До борошна натираю на терці холодне вершкове масло, перетираю в крихту.
Додаю розпушувач, жовтки та цукор, замішую тісто руками.
Завертаю тісто в харчову плівку та кладу в холодильник на 1 годину.
У форму 23 на 33 сантиметри кладу пергамент. Тісто спочатку розкачую до розміру форми, тоді вкладаю у форму і формую бортики.
Горіхове тісто:
Дрібно подрібнюю горіхи в блендері, додаю цукру панірувальні сухарі, борошно та розпушувач, перемішую.
Збиваю міксером білки, частинами додаю цукор та збиваю до білої піни. Тоді поступово додаю жовтки та далі збиваю.
Акуратно ложкою змішую горіхи з білковою масою.
Кокосовий шар:
Збиваю міксером білки в піну, поступово додаю цукор та продовжую збивати до однорідності. Далі додаю кукурудзяний крохмаль та перемішую.
Додаю кокосову стружку та акуратно перемішую.
Викладаю яблучну начинку на тісто у форму.
Далі викладаю шар кокосової начинки.
Останній шар буде горіхове тісто, усе гарно розрівнюю по формі. Випікаю при температурі 170 градусів, приблизно 1 годину і 30 хвилин.
Польський пляцок готовий, смачного!
Джерело