Цікаве

Перемогу “20 днів у Маріуполі” вирізали з міжнародної телеверсії “Оскар”

Перемогу 20 днів у Маріуполі вирізали з міжнародної телеверсії Оскар

Фото: Reuters
Мстислав Чернов із командою під час отримання “Оскару”

Disney Entertainment заявила, що певні категорії та частини шоу не могли бути включені в 90-хвилинну версію через часові обмеження.

Організатори вирізали зі скороченої міжнародної телевізійної версії “Оскара” номінацію “Найкращий повнометражний документальний фільм”, в якій переміг фільм “20 днів у Маріуполі”. Про це повідомляє Суспільне мовлення.

Зокрема, другий рік поспіль ексклюзивним транслятором церемонії в Україні був канал “Суспільне Культура”. У ніч на понеділок глядачі могли побачити повну версію премії.

Наступного дня, 11 березня, на цьому ж телеканалі був запланований показ міжнародної скороченої версії, однак виявилося, що там були представлені не всі лауреати.

За словами Лук’яна Галкіга, виконавчого продюсера каналу, минулого року з міжнародної версії премії не вирізали нагороду за найкращий документальний фільм про російського опозиціонера Олексія Навального.

“Команда була шокована та глибоко розчарована, коли не побачила у монтажі міжнародної версії номінацію “Найкращий повнометражний документальний фільм”, де справедливу нагороду здобула стрічка “20 днів у Маріуполі”. Потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом – тим прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії “Оскар”, – обурилася команда “Суспільного”.

У свою чергу, представники Disney Entertainment пояснили, чому не включили церемонію нагородження “20 днів у Маріуполі” в скорочену міжнародну телевізійну версію “Оскара”.

У компанії послалися на часові обмеження для короткої версії шоу і додали, що вибір номінацій для скороченої версії був визначений заздалегідь під час процесу планування кілька тижнів тому.

Представники Disney Entertainment зазначили, що надали “Суспільному” ліцензію на показ в Україні як повної церемонії в прямому ефірі, так і альтернативної 90-хвилинної версії шоу. Тому телеканал вирішив транслювати повну версію, щоб глядачі могли ще раз побачити перемогу України.

Нагадаємо, що головну статуетку за найкращий фільм отримала стрічка Крістофера Нолана Оппенгеймер. 

Фільм 20 днів у Маріуполі отримав Оскар

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button