Цікаве

Перед смертю люди бачать один і той же сон – вчені

Незадовго до смерті до людей починають приходити одні й ті ж сни, інформує 1NEWS з посиланням на УНІАН.

Вчені називають це явище провісником швидкої смерті.

Дослідження, яким протягом 10 років займалися американські лікарі, показує, що ще за три тижні до смерті людей починають відвідувати дивні видіння – однакові сни.

Спостерігаючи за пацієнтами, близькими до смерті, яких за цей час набралося більше 13 тисяч, фахівці виявили, що 88% людей напередодні смерті бачать неймовірно яскраві сни.

За словами пацієнтів, в 72% випадків уві сні вони спілкувалися з померлими родичами і друзями, відчуваючи при цьому теплі почуття. 59% пацієнтів в своїх останніх снах пакували валізи або купували квитки – в загальному, збиралися в останню путь. Деякі вже їхали в поїзді або летіли в літаку, а іноді також виявляли поруч з собою давно померлих рідних, з якими радісно спілкувалися.

29% пацієнтів теж бачили уві сні своїх близьких і друзів, але виключно живих. Нарешті, 28% спостерігали в своїх передсмертних снах різні спогади з життя – ті чи інші події, що залишили приємне враження.

Але є й винятки, наприклад, діти. Найчастіше їм снилися покійні домашні тварини, яких вони доглядали. Снилися і дорослі, але їх маленькі пацієнти не могли згадати. Дивні сни починають снитися приблизно за 10-11 тижнів до смерті, причому за 3 тижні їх частота стрімко збільшувалася, а сни ставали все яскравішими.

 

 

 

 

Back to top button