Цікаве

Пандемія коронавірусу – у Китаї повідомили про здатність хом’яків заражати людей – 1News


Фото з відкритих джерел

Гризунів вважають найбільш вірогідним джерелом недавнього спалаху штаму “Дельта” в Гонконзі

Дані дослідження китайських вчених вказують на те, що домашні хом’ячки можуть заражати людей коронавірусом. Про це повідомляє The Guardian.

Гризунів вважають найбільш вірогідним джерелом недавнього спалаху штаму “Дельта” в Гонконзі.

Як зазначається, дослідження підтверджує побоювання, що зоомагазин став джерелом недавнього спалаху коронавірусу в Гонконгу. Внаслідок поширення гризунами інфекції заразилися не менше 50 осіб і було вибраковано понад 2200 хом’яків.

При цьому вірусологи наголосили, що торгівля домашніми тваринами може сприяти поширенню коронавірусу. Однак дослідники припускають, що домашні хом’яки, яких купили до спалаху, не загрожують своїм власникам і не повинні бути знищені.

Як зазначає видання, багато тварин можуть заражатися коронавірусом від людей. Проте до спалаху інфекції в Гонконгу вченим було відомо лише одне – норка, яка здатна передавати інфекцію людині.

1News за темою: Виявився безпечним: У Британії пройшов перший експеримент із навмисного зараження коронавірусом людей

Як повідомлялося раніше, у Гонконзі знищать 2000 хом’яків після того, як там виявили докази ймовірної передачі штаму коронавірусу “Дельта” від тварин до людей. Місцеві зоомагазини та власники хом’яків, яких купили з 22 грудня, повинні передати тварин для евтаназії.


Джерело

Back to top button