Цікаве

Пам’ятки Аризони, Чжаньє Данксія, парки Японії – туризм у світі – 1News

Загадкові куточки Китаю, Японії та США

Кольорові скелі у Китаї
Фото з відкритих джерел
 

Чимало людей подорожують у надзвичайно відомі місця. Деякі вирушають до Німеччини, щоб пошукати стародавні замки, поки інші – в Іспанію з метою відпочити на пляжі та побачити відомі собори. Через це багато місць стають занадто людними.

 

Натомість про деякі локації планети Земля люди навіть і не здогадуються. Це мальовничі озера у віддалених куточках Австрії чи важкодоступні кольорові скелі Китаю. Ще є таємничі каньйони та парки з рідкісними квітами. Тож які маловідомі місця варто відвідати, читайте далі у нашому матеріалі.

 

Чжаньє Данксія

 

Кольорові скелі під назвою Чжаньє Данксія у Китаї – одна з найдивовижніших пам’яток нашої планети. Вони розташовані на території однойменного національного парку. До складу скель входять червоні пісковики та конгломерати. Вони утворилися під час Крейдяного періоду.

 

Дослідження вказують на те, що близько 70 мільйонів років тому на цьому місці був значно більший басейн. За цей період він змінював свою форму чимало разів. До того ж формування гір тут досі триває. Мандрівники приїжджають сюди, щоб побачити скелі чи не у всіх кольорових гамах.

 

 

Мармурові печери

 

Це унікальна пам’ятка на території Чилі. Вона розташована біля кордону з Аргентиною, на березі озера Буенос-Айрес. Мармурові печери мають льодовикове походження. Їхній вік – понад 6000 років.

 

Вони мають синьо-сірий колір і утворилися внаслідок ерозії водою. Найвідоміші місця печери – Мармурові каплиця та собор. Дістатися сюди можна від найближчого великого міста – Кояїке.

 

Мармурові печери в Чилі
Фото з відкритих джерел
 

Каньйон Антилопи

 

Розташований на південному заході США, у штаті Аризона. Це неподалік міста Пейдж. Каньйон отримав таку назву завдяки рудо-червоним стінам, які за формою нагадують антилопу. Тут досі проживають племена індіанців. Територія не є національним парком, та за вхід потрібно платити, як і за гіда.

 

Каньйон є щілинним. Він був сформований ерозією пісковика Наваха. Геологи вказують на повені. Саме тому сюди можна потрапити лише в супроводі групи. На мандрівників чекають унікальні приклади ерозії. Щоб їх побачити, треба спуститися на глибину в сотні метрів.

 

1News за темою: Балі не за всі гроші на світі: Як і за скільки відпочити на колоритних островах Індонезії

 

Каньйон Антилопи
Фото з відкритих джерел
 

Парк Асікага

 

Асікага – це квітковий парк у Японії. Він розташований на острові Хонсю. Займає територію понад 8 гектарів. Місце відоме в усьому світі через велику кількість різноманітних рослин.

 

Найбільше воно славиться гліциніями – квітками переважно бузкового, рожевого та білого кольору.

 

Утім, є й інші. У кожний сезон можна побачити різні рослини. Наприклад,  ранньою весною переважає червоний. Саме у цей час квітнуть червоні сливи. Якщо на вулиці кінець березня чи квітень, можна побачити троянди, тюльпани тощо. На всій території є тематичні сади з різними насадженнями.

 

 

Національний парк Келімуту

 

Розташований в Індонезії. Це найменший з усіх шести національних парків на Малих Зондських островах. Його окрасою є три мальовничі озера різного кольору в кратерах, справжня геологічна аномалія.

 

Незважаючи на те, що водойми поруч в одному вулкані, все одно вони мають періодично різний колір. Щоб споглядати це диво природи, мандрівникам варто приїжджати на початку літа. І краще підійматися сюди рано-вранці, щоб поглянути на схід сонця.

 

Національний парк Келімуту
Фото з відкритих джерел
 

Грюнер-Зе

 

Це австрійське озеро у селі Трагьос у землі Штирія. Воно оточена горами та лісами. Таку назву має у зв’язку зі смарагдово-зеленим кольором води. Тут надзвичайно прозора вода. Глибина взимку – до двох метрів, улітку – до дванадцяти.

 

У водоймі вирує життя. Тут живуть краби, різні види форелі, равлики, а флора не дуже багата, що зумовлено кам’янистим дном. Озеро досить популярне у дайверів. Зазвичай вони оглядають підводний світ і зелені луки на краю водойми.

 

1News за темою: Місто мистецтва, архітектури та океану: Топ місць, які варто побачити в іспанській Валенсії

 

 

Лофотенські острови

 

Це архіпелаг у Норвезькому морі. Постає перед туристами як скелясті острови, розділені протоками. Розташований біля північно-західного узбережжя Норвегії. Саме цій країні він і належить. Від континенту його відділяє протока Вестфьорд. Тут чимало цікавого для мандрівників.

 

Туристи сюди приїжджають заради незабутніх краєвидів. Це альпійські гірські вершини, мальовничі рибальські поселення тощо. У цьому регіоні буде нагода побачити чимало птахів. Найвідоміші – хижі орлани. Наостанок, тут ви знайдете різноманітні печери зі стародавніми наскельними малюнками.

 

 

Нагадуємо, що раніше виходив матеріал про унікальні місця неймовірного куточка Європи – Словенії, у якому розповідається про містечко Піран, Люблянський замок і Ущелину Вінтар.

 

Також є матеріал про найромантичніші місця для поїздки в Україні на 14 лютого, де можна обрати цікаві локації для відпочинку.

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті 1News, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Back to top button