Цікаве

Пам’ятку архітектури на вулиці Десятинній відремонтують за кошти від продажу землі

Пам’ятку архітектури, історії, монументального мистецтва місцевого значення – прибутковий будинок на вул. Десятинній, 14, у якому раніше проживали відомі художники Михайло Врубель, Володимир Орловський, Вільгельм Котарбинський, родина Прахових, реставрують за кошти від продажу земельних ділянок під нерухомим майном, а також від проведення аукціонів і експертної грошової оцінки. Про це розповів директор комунального підприємства «Інженерний центр», депутат Київради, голова Постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Михайло Терентьєв, повідомляє 1News з посиланням на повідомлення КМДА.

За його словами, із загальної суми у 13,8 млн гривень на реставрацію пам’ятки 12,7 млн грн спрямують за рахунок надходжень до місцевого бюджету саме від продажу земельних ділянок під нерухомим майном, від проведення аукціонів та експертної грошової оцінки.

«Будинок № 14 розташований на вулиці Десятинній, і є однією з найцінніших пам’яток історії та архітектури Києва. Головним розпорядником коштів робіт із реставрації є Департамент охорони культурної спадщини. Роботи планується розпочати до вересня», – зазначив Михайло Терентьєв.

Back to top button