Цікаве

Отрута замість вітамінів: чим небезпечні осінні кавуни

Осінні кавуни можуть бути небезпечні для здоров’я, тому до їх вживання потрібно ставитися з обережністю.

За словами медиків, разом із корисними мікроелементами вони можуть принести людині токсичні речовини, передає 1News.

Перша причина: нітрати, які потрапляють у кавуни із грунту під час їх росту і дозрівання, нікуди з цих ягід не зникають – навпаки, при тривалому зберіганні після збору врожаю токсини можуть посилити свою активність.

Друга причина: щоб підвищити “стійкість” кавунів при транспортуванні і подальшому зберіганні до самої осені, їх зривають трохи недозрілими, а доходять до кондиції вони вже в дорозі або на складі. Часто дозрівання відбувається набагато швидше очікуваних термінів, і частина кавунів може потріскатися і отримати через мікротріщини небезпечні бактерії.

Третя причина: закладаючи недостиглі кавуни на зберігання до осіннього розпродажу, торговці обробляють їх спеціальними речовинами, які призначені для захисту ягід від бактерій. Але ці ж речовини при довгому впливі на плоди проникають у шкірку і роблять її токсичною.

Джерело: “Рамблер”

Back to top button