Цікаве

Останній день 2021 року: що обов’язково потрібно зробити та що під забороною

П’ятниця 31 грудня – останній день 2021 року. В Україні та в багатьох інших країнах зустрічають Новий рік. З цим популярним святом пов’язують різноманітні прикмети та традиції.

Зокрема, вважається, що те, як людина зустріне настання нового року, може вплинути на її подальшу долю. Як найкраще прожити цей день, розповідає 1News.

Що потрібно зробити 31 грудня

За прикметою, до Нового року слід віддати всі запозичені гроші та предмети. Також обов’язково потрібно зробити прибирання, викинути весь мотлох, поламані та тріснуті речі. Свято заведено зустрічати в новому святковому одязі.

У центр новорічного столу можна поставити невелику тарілку з монетками, щоб у 2022 році був достаток. Монету також кидають у келих з шампанським, перед тим як випити під бій курантів.

Те, як людина зустріне настання нового року, може вплинути на її подальшу долю

 

Останній день року слід провести з позитивними думками та емоціями, радіти та вітати близьких. Також варто пробачити всі образи і вибачитись перед тими, кого міг чимось образити.

Добра прикмета – прикрасити ялинку 31 грудня, а також запалити свічки в домі: за повір’ям це допоможе залучити удачу. А дівчині, яка мріє про заміжжя та свою сім’ю, потрібно подарувати подарунки семи дітям.

За прикметою, до Нового року слід віддати всі запозичені гроші та предмети

 

Що не можна робити 31 грудня

Вважається, що в новорічну ніч не можна плакати, щоб не лити сльози весь наступний рік. Також категорично не можна зустрічати Новий рік в образах, сварках та конфліктах.

Після заходу сонця 31 грудня вже не варто займатися хатньою роботою та приготуванням їжі. Поганою прикметою вважається також стригти нігті та волосся, мити голову, пришивати гудзики, брати в борг, зустрічати свято на самоті або в суто жіночій компанії.

Останній день року слід провести з позитивними думками та емоціями

 

Загадуючи бажання, не можна довго думати над ним, використовувати частинку “не”, а також розповідати про нього будь-кому.

Також кажуть, що на новорічному столі не повинно бути страв з крабів, раків, омарів та інших морських мешканців з клешнями, які задкують назад і можуть притягнути в новий рік старі проблеми.

Джерело: Обозреватель

Back to top button