Цікаве

Особливості гри Dota 2

Особливості гри Dota 2

Dota 2 — комп’ютерна гра в жанрі MOBA, в ній на полі бою зустрічаються дві команди. В кожній налічується 5 осіб. Одна представляє бік умовного світла, а інша виступає на стороні темряви.

Кожен гравець має у розпорядженні героя (юніт), який напрацьовує досвід задля підвищення власного рівня. Він може здобувати золото, купляти чи збирати предмети. Завдяки цьому герой набуває корисних властивостей або ж підсилюється.

Правила гри

Ключова мета команди — знищити головну будівлю суперника, вона ще називається троном. Це означає однозначну й миттєву перемогу, навіть якщо рахунок більший у супротивника. Заробляти бали команда може, вбиваючи членів ворожого загону.

Як довго триватиме гра, залежить від формату турніру. Наприклад, можна обмежитися одним матчем, або ж їх буває і 3, і 5.

Ще на етапі зародження гри розробники ставили на меті підкорювати світ електронного спорту. Тому реалізовано вбудовану систему спостереження і широкомовлення — DotaTV.

Завдяки цьому спрощено доступ до змагань. Спостерігачі можуть не просто передивлятися процес, але й налаштовувати камери, щоб моніторинг був максимально комфортним. Наприклад, можна змінювати ракурс огляду, передивлятися таблиці ефективності, роздивлятися команди, предмети тощо.

Оскільки кожна гра зберігається в запису, можна повернутися до неї пізніше. Передивитися найцікавіші турніри зручно за посиланням — https://gg.bet/uk-ua/dota2.

Вибір героїв

Dota 2 передбачає почерговий вибір командами героїв. Всього в колекції представлено понад 100 персонажів. Кожна команда має право обрати п’ятьох.

Але, крім цього, за правилами гри дозволено заборонити супротивнику обирати певних героїв. В такий список можна внести 5 персонажів.

Вибір слід робити, зважаючи на якості героя, набір його вмінь. Оскільки кожен юніт створено для виконання певних задач під час гри.

Інтерфейс та визначення переможця

Геймплей та механіка гри прості та легкі для сприйняття. У верхній частині поля розташовані іконки героїв. Поруч можна побачити таймер, та взнати, скільки хвилин триває матч. Зверху демонструється поточний рахунок.

Безпосередньо гра триває на великій мапі по центру екрана. Знизу ще є маленька карта — тут відмічено будівлі, персонажів. Також в нижній частині висвічується додаткова корисна інформація.

Кінець зустрічі наступає, коли одній із команд вдається зруйнувати головну будівлю суперника. Але інколи очевидно, що гра зайшла в кут. Це частіше трапляється під час професійних ліг. У такому випадку трон вибухає, а переможець визначається за кількістю зароблених балів.

Back to top button