Цікаве

Основні принципи Java

Мова програмування Java була створена Sun Microsystems. У 1995 році Джеймс Гослінг опублікував її як важливий компонент платформи Java (Java 1.0 [J2SE]). Остання версія Java позначена, як Java Standard Edition 8-Java SE 8. З розвитком цієї мови та величезною її популярністю було створено безліч конфігурацій, які відповідають потребам різних типів платформ. Наприклад:

курси ІТ

  • J2EE — для бізнес-додатків;
  • J2ME — для мобільних додатків.

Останні версії Java були перейменований в Java SE, Java EE і Java ME відповідно. Java гарантує, що колись написаний код може бути прочитаний у будь-якому місці. Незалежна від платформи — на відміну від інших мов програмування, таких як C і C++, коли програма скомпільована в Java — вона не компілюється для конкретної конфігурації обладнання, а швидше як незалежний від платформи код.

Потім код передається мережею та інтерпретується віртуальною машиною Java — Java (JVM), незалежно від платформи, на якій він був запущений. Освоїти її можна в Академії Шаг на kiev.itstep.org.

Головні особливості

Мова Java спеціально розроблена, щоби її легко було вивчати. Якщо ви розумієте основну концепцію ООП Java, ви легко освоїте її. Завдяки вбудованій безпеці та аутентифікації, що ґрунтується на загальнодоступному шифруванні, Java вільна від вірусів і можливості зовнішнього втручання в код.

Незалежний від архітектури, компілятор Java генерує об’єктноорієнтований формат файлу, тому код може працювати на декількох процесорах зі встановленим середовищем Java.

Завдяки архітектурній незалежності та відсутності специфікаційних залежностей Java є портативною мовою. Компілятор Java написаний у коді ANSI C з чітким визначенням мобільності, яке належить підмножині POSIX.

Java намагається усунути ситуації, що сприяють помилкам кодування, зосередивши увагу на ретельному процесі перевірки кожного рядка коду — як під час роботи програми, так і під час компіляції. Завдяки багатопотоковій функціональності, реалізованій в Java, можна писати програми, які будуть виконувати завдання одночасно. Ця функція дає розробникам змогу створювати інтерактивні програми, які працюють ефективно і швидко. Код Java ніде не зберігається. Це робить процес створення швидшим і аналітичнішим, а посилання на бази — поступовим і легким процесом.

курси ІТ

Java призначений для спільного використання

Мова Java вважається динамічнішою, ніж C або C++, оскільки вона призначена для адаптації до середовища, що постійно розвивається. Програми Java можуть працювати з величезною кількістю змінних інформації, які можуть бути використані для перевірки доступу до об’єктів на регулярній основі.

Віртуальна машина Java (JVM) — це віртуальний комп’ютер, який працює на іншому комп’ютері (наприклад, на вашому) і виконує код Java. JVM не розуміє вихідний код Java — тому потрібен компілятор javac, який конвертує файли.java, щоб отримати файли, зрозумілі для JVM. JVM робить Java портативним (пишіть один раз, запускайте скрізь). Кожна операційна система має різні JVM, але результат компіляції однаковий — незалежно від операційної системи.

Back to top button