Цікаве

Осінній одяг для дітей: як правильно вдягнути дитину цього сезону

З настанням холодів вкрай важливо одягати дитину відповідно до погодних умов. Осінь, як відомо – сезон застуд, тому слід ретельно продумувати образ для малюка таким чином, щоб він і не замерз, і не запрів. Якщо малюків ще можна одягати в літній одяг і просто накривати теплою ковдрочкою у візочку, то для тих, хто старші, настав час створювати повноцінний осінній гардероб.

Фото: https://naditok.com.ua/ua/

Верхній одяг

Осінній одяг для дітей точно повинен включати пару легких курток, адже у вересні погода може бути ще теплою. Але що далі, то холоднішими ставатимуть дні, тому вітрівки слід доповнити теплою курточкою або елегантним пальтом.

З довжиною визначитися дуже просто – куртка має закривати поперек, а пальто – опускатися нижче стегон. Зручний варіант – обирати вітрівку з підкладкою та капюшоном, які за необхідності можна відстебнути.

Якщо говорити про колір, для осені, як і для літа, підійдуть яскраві кольори. Бажано, зі світловідбивними елементами. Головним чином тому, що так набагато помітніше. Якщо дитині доведеться повертатися додому в сутінках, яскравий одяг помітити набагато легше.

Дощовик

Непромокальний дощовик – ще одна обов’язкова покупка для дитини. Різниця між ним і звичайним дощовиком у тому, що він надійніше захистить малюка і від сильного дощу, і від вогкого вітру. Також це додатковий захист від застудних захворювань, що вирують у цю пору року. Під час вибору слід переконатися в наявності капюшона з надійною фіксацією. У сучасному асортименті дитячого одягу буде неважко вибрати яскраві та цікаві моделі, які точно припадуть до смаку юним модникам.

Пуловери та светри

Ці речі точно стануть вірними супутниками дитини протягом усієї осені. Роблячи вибір, важливо не помилитися з матеріалом. Часто увага акцентується лише на тому, щоб светрик був теплий, але водночас річ має ще й «дихати», щоб дитина не спітніла.

Оптимальний вибір – комбінація натуральних тканин і синтетичних. Наприклад, це синтетика і бавовна. Вона відмінно збереже тепло, а завдяки штучному доповненню буде довго утримувати первозданну форму і зможе витримати не одне прання.

Перш ніж купити дитячий осінній одяг, потрібно не забути за можливості перевірити якість пошиття. Нитки, що стирчать, ґудзики, що бовтаються, а також поганий запах хімікатів явно свідчать про те, що цей одяг довго не протягне, тому й витрачатися на нього не варто.

Штанці

Йдеться не тільки про тканинні штани, але також про джинси та спортивні штани. Матеріал має в будь-якому разі бути щільним, а довжина достатньою, щоб ноги не замерзли. Модні укорочені штани можуть швидко стати для дитини причиною нежитю. Тому слід зробити вибір на користь здоров’я, а також пояснити це малюкові, так, щоб він зрозумів.

Підбираючи осінні штанці влітку, правильним вибором стануть моделі з невеликим запасом довжини – діти швидко ростуть, тому до потрібного моменту такі штани, найімовірніше, будуть впору.

Трохи про дитячі аксесуари

На додаток до дитячого одягу для осіннього сезону обов’язково повинні йти й особливі аксесуари. Вони будуть не тільки вигідно доповнювати образ, а й захищати дитину від холоду. Ось, що обов’язково варто придбати:

  • Кілька шапочок. Легкі, теплі або берети, можна теплі навушники.
  • Пара шарфів. Але не потрібно купувати занадто щільні, як на зиму, дитина може запріти. Чудовим варіантом і привабливим аксесуаром для дівчинки стане шаль.
  • Легкі рукавички. Вони також не мають бути на кшталт зимових, цілком можна обійтися шкіряним або тканинним варіантом. Головне, щоб вони не перешкоджали нормальному руху пальців.

Порада наостанок: часто відомі бренди – це не просто розрекламована назва, а й відмінна якість. Тому, якщо є можливість, то не варто економити на дитячому одязі для осені. Це внесок у довговічність, що і без того забезпечить непогану економію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − six =

Back to top button