Україна

Пенсійну реформу в Україні призупинено – Мінсоцполітики

Пенсійну реформу в Україні призупинено - Мінсоцполітики

Фото: Page

Міністр соціальної політики Марина Лазебна

У Кабміні очікують, що вже наступного року накопичувальні пенсійні рахунки можуть бути гарною перспективою для повернення людей до країни.

 

Цьогорічну пенсійну реформу через повномасштабне вторгнення РФ в Україну довелося призупинити. Проте вже наступного року її планують використати для повернення в Україну тих, хто виїхав. Про це повідомляє міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі телемарафону.

 

“Цьогоріч,  я вважаю ні, цього року нам потрібно всім вижити”, – сказала вона.

 

За словами Лазебної, наступного року якраз накопичувальні пенсійні рахунки можуть бути дуже гарною перспективою для повернення людей до країни.

 

“Ми зараз над цим думаємо. Які це можуть бути категорії, який потрібен ресурс, щоб створити ці рахунки”, – сказала вона, додавши, що це не просто перспектива для людини, а й ресурс, який може бути використаний для відновлення України.

 

 

Раніше повідомлялося, що з початку війни в Україні виплатили понад 140 мільярдів гривень пенсій, а також понад 50 мільярдів гривень вчителям та медикам. Незважаючи на війну, уряд здійснює всі соціальні виплати, включно з індексацією пенсій.

 

 

 

 

Новини від 1News до Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button