Цікаве

Онкологи повідомили про шкоду для організму картоплі з магазину

Хоч українці і не білоруси, але вони теж не можуть собі відмовити в такому овочі як картопля. Однак і такий найпоширеніший і популярний коренеплід теж може бути небезпечним для здоров’я і навіть викликати рак, інформує 1NEWS з посиланням на Жіночий Світ.

Небезпека картоплі в тому, що в ній можуть бути гербіциди. Це такі хімікати, які фермери використовують для знищення бур’янів. Гербіциди проникають не тільки в бур’ян, але і в картоплю і роблять її канцерогеном. Хімічні речовини підвищують ризик раку.

Тому, онкологи закликають не купувати картоплю в магазинах. Адже на прилавки овоч здають фермери, які використовують гліфосат. Ще в 2015 році вчені з’ясували, що цей хімікат збільшує на 40% ймовірність такого злоякісного утворення як неходжскінська лімфома.

Магазинні овочі являють собою «замасковану отруту», яка підноситься торговими мережами у вигляді корисного товару. Насправді ці продукти можуть спровокувати розвиток раку.

Втім, токсичні речовини містяться не тільки в магазинній картоплі, але і в злаках, які вирощують фермери із застосуванням гербіцидів.

Небезпечні овочі та фрукти на численних лотках, оскільки вони теж надходять туди з загальної овочевої бази.

Таким чином, на думку онкологів, картоплю краще вирощувати самостійно на своїх шести сотках, якщо вони, звичайно є. Тільки в цьому випадку картопля не принесе організму шкоди.

 

 

 

 

Back to top button