Цікаве

Олів’є з креветками: ідеальний рецепт на Новий рік

Якщо ви хочете урізноманітнити класичний салат олів’є, додайте в нього варені креветки замість м’яса або ковбаси – так вийде набагато цікавіше, розповідає 1News.

Креветки для салату треба відварювати в сильно киплячій, злегка солоній воді, додавши спеції.

Олів’є з креветками

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

  • 120 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Креветки очищені варені – 200 г
  • Картопля – 3 середніх шт.
  • Морква – 1 велика шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Мариновані огірки – 2 шт.
  • Горошок зелений консервований – 100 г
  • Домашній майонез – 150 г
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Невеликі креветки залиште цілими, а великі поріжте.
  2. Картоплю і моркву відваріть в шкірці, причому моркву краще варити в окремій ємності, додавши при готуванні в воду дрібку цукру – вона так буде смачніше.
  3. Картопля і круто зварені яйця після варіння краще відразу опустити в холодну воду, щоб було легше їх чистити.
  4. Картоплю, моркву, огірки, очищене яблуко дрібно поріжте і покладіть в салатник разом з креветками.
  5. Яйця потрібно очистити і натерти на крупній тертці.
  6. Трохи посоліть і заправте майонезом. При подачі на стіл прикрасьте зеленню.

Корисна порада

Мариновані огірки в салаті можна замінити свіжими, а консервований зелений горошок – свіжозамороженим.

Джерело: Сьогодні

Back to top button