Цікаве
Олів’є з креветками: ідеальний рецепт на Новий рік
Якщо ви хочете урізноманітнити класичний салат олів’є, додайте в нього варені креветки замість м’яса або ковбаси – так вийде набагато цікавіше, розповідає 1News.
Креветки для салату треба відварювати в сильно киплячій, злегка солоній воді, додавши спеції.
Олів’є з креветками
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 120 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Креветки очищені варені – 200 г
- Картопля – 3 середніх шт.
- Морква – 1 велика шт.
- Яйця – 3 шт.
- Мариновані огірки – 2 шт.
- Горошок зелений консервований – 100 г
- Домашній майонез – 150 г
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Невеликі креветки залиште цілими, а великі поріжте.
- Картоплю і моркву відваріть в шкірці, причому моркву краще варити в окремій ємності, додавши при готуванні в воду дрібку цукру – вона так буде смачніше.
- Картопля і круто зварені яйця після варіння краще відразу опустити в холодну воду, щоб було легше їх чистити.
- Картоплю, моркву, огірки, очищене яблуко дрібно поріжте і покладіть в салатник разом з креветками.
- Яйця потрібно очистити і натерти на крупній тертці.
- Трохи посоліть і заправте майонезом. При подачі на стіл прикрасьте зеленню.
Корисна порада
Мариновані огірки в салаті можна замінити свіжими, а консервований зелений горошок – свіжозамороженим.
Джерело: Сьогодні