Цікаве

Огляд та порівняння навушників AirPods 3 та AirPods 2

Компанія Apple стала першим виробником справді масових TWS-навушників. На жаль, вони дуже рідко оновлюють цю лінійку. Тому вихід кожної нової моделі – це справжня подія у технологічному світі.

Восени купертинівці представили третє покоління своєї головної лінійки – AirPods 3. Вони значно відрізняються від попередників, які все ще офіційно виробляються та продаються. Тому зараз перед охочим придбати нові яблучні навушники стоїть складний вибір: AirPods 2 або AirPods
3
.

Обзор и сравнение наушников AirPods 3 и AirPods 2

Джерело: iLounge

Я кілька років відходив з другим поколінням та використав їх максимально активно. Після старту продажів третього покоління я майже відразу купив їх і весь цей час користуюсь ними. Загалом, у мене вистачає досвіду, щоби порівняти ці навушники і щось порадити тобі, читачу.

Як зовні відрізняються AirPods 2 та AirPods 3?

Коли виходило друге покоління, воно взагалі нічим не відрізнялося від першого. Це класична форма навушника і багатьом вона подобалася. З роками виявилось, що не всім вона підходить за формою вуха. Люди скаржилися, що навіть сидячи у них випадали навушники з вуха, не кажучи вже про ходьбу та спорт.

Обзор и сравнение наушников AirPods 3 и AirPods 2

Третє покоління за формою стало чимось середнім між AirPods 2 та AirPods Pro. Як на мене, просто добре, що навушники залишилися вкладишами. Моторошно не люблю затички. Купертинівці просто взяли AirPods Pro, прибрали їх силіконові амбушюри і так з’явилися AirPods 3.

Обзор и сравнение наушников AirPods 3 и AirPods 2

За словами представників Apple, вони відсканували величезну кількість вушних раковин. Нам, як користувачам, це нічого не каже. За своїми відчуттями можу сказати, що навушники справді стали щільніше сидіти у вусі. Щоправда, тут все індивідуально. Якщо є можливість, краще поміряйте обидва покоління перед покупкою.

Щодо кейсів, то за габаритами вони не відрізняються. Змінилася орієнтація відкриття кейсу. Якщо AirPods 2 відкривається вертикально, AirPods 3 відкриваються горизонтально як Pro-версія. Якщо вам це важливо, то в маленьку кишеньку джинсів поміщаються обидва кейси.

Як функціонально відрізняються AirPods 2 та AirPods 3?

Ось тут відмінності вже помітніші. Друге покоління AirPods є просто якісними TWS-навушниками. Чогось розумного в них немає, але вони вміють:

  • Визначати, чи вони у вусі.
  • Викликати голосового помічника через постукування.
  • Швидко перемикатися між пристроями Apple.
  • Заряджатися від бездротової зарядки.

Головним способом управління навушниками є постукування по корпусу.

Обзор и сравнение наушников AirPods 3 и AirPods 2

Третє покоління AirPods отримало додаткові функції, але через це підріс і цінник. Змінився і спосіб керування навушниками. Зараз вони керуються через стиснення ніжки. За своїм, вже зимовим досвідом скажу, що по навушнику через шапку простіше достукатися.

Що стосується функцій, то AirPods 3 вміють все те ж, що і попередник, але додалися і нові можливості:

  • Просторовий звук із відстеженням положення голови – це цікавий ефект, якщо ви дивитеся фільми в офіційному додатку Apple TV+. Щось стерео, але в навушниках.
  • Захист від води – тепер у навушниках Apple можна займатися спортом та гуляти під дощем.
  • Адаптивний еквалайзер – тут чогось певного не зможу сказати. Помітно, що в AirPods 3 звук став кращим, але не більше.

Обзор и сравнение наушников AirPods 3 и AirPods 2

Щодо автономності, то новинка може протриматися на 2 години довше за свого попередника:

  • AirPods 2 — 4 години роботи та 24 години із зарядкою від кейсу.
  • AirPods 3 – 6 годин робіт і 30 годин із зарядкою від кейсу.

Тож які навушники брати?

Якщо у вас у вухах обидві моделі сидять відмінно, я б доплатив за AirPods 3. Все-таки нові функції дійсно розширили мій досвід користувача і виявилися корисними.

Якщо одна з моделей погано сидить у вухах, візьміть іншу. Обидві моделі все ще відмінні пристрої та беручи AirPods 2, ви не втратите як звук. Якщо вистачає грошей лише на друге покоління, то також варто його брати. Воно вас не розчарує.

Back to top button