Цікаве

Обігрівач: який ефективний взимку

Електричні прилади більш економні для опалення будинку, ніж газові, саме тому одесити обирають обігрівачі, що живляться від струму. Враховуючи нестабільність у мережах через пошкодження енергосистем, варто обирати економічні прилади. Розглянемо види обігрівачів, визначимо, які з них будуть ефективними при невеликому споживанні електрики.

Масляні та тепловентилятори: максимум швидкості

Масляні пристрої нагадують звичайну батарею. Всередині корпусу, розділеного на секції, знаходиться олія. Вона розігрівається та віддає тепло у навколишню атмосферу.

Тепловентилятори за принципом роботи схожі на фени для волосся. Вони забирають холодне повітря, проганяють його через гарячі пластини, віддають прогріте. Якщо обирати між цими двома пристроями, краще придбати масляний радіатор в Одесі з терморегулятором. Тепловентилятори потребують багато електроенергії, їх краще використовувати у невеликих кімнатах. Масляні радіатори підходять для більш габаритних приміщень.

Конвектори та інфрачервоні обігрівачі

Основна перевага конвекторів — примусове нагнітання повітря відсутнє. Через це вони споживають небагато електроенергії. Інші привілеї конвекторних обігрівачів:

  • декілька способів встановлення — їх можна монтувати на стіни або ставити на підлозі;
  • тиха робота — пристрої практично безшумні;
  • швидка віддача тепла — кімната прогрівається за короткий термін.

Конвектори здатні доповнити будь-який інтер’єр кімнати, їх можна встановлювати у габаритних приміщеннях. Для невеликих квартир радимо звернути увагу на інфрачервоні обігрівачі. Їх особливість — принцип дії схожий на сонячні промені. Пристрої виробляють інфрачервоні хвилі, котрі позитивно впливають на самопочуття людини. Переваги таких приладів:

  • мінімальне споживання електроенергії;
  • нагрівається не повітря, а поверхні предметів навколо;
  • екологічність.

Пристрої не пересушують атмосферу, зберігають комфортний мікроклімат. Інфрачервоні обігрівачі не підійдуть для великих кімнат, оскільки поверхні, розташовані позаду них, залишаються холодними.

Керамічні та теплові завіси

Теплова завіса — спосіб позбавитися від протягів. Їх розташовують у дверних рамах, потоки нагрітого повітря змінюють холодну атмосферу. Теплова завіса — крутий пристрій, якщо рами вікон негерметичні.

Якщо протягів немає, можна подивитись керамічні обігрівачі. Вони екологічні, стильно виглядають, економічно вигідні та ефективні. Керамічні пристрої підійдуть для великих та малих кімнат. Основна перевага — після вимкнення поверхня довго охолоджується, тому навіть за відсутності електроенергії тепло продовжує виділятись. Знайти економічні прилади для опалення можна на Allo.ua в Одесі. Економічні обігрівачі — це екологічне рішення для теплої оселі!

Back to top button