Цікаве

Новий дощовий циклон в Україні: синоптик дала прогноз

У вівторок, 18 травня, в Україні очікується чергове погіршення погоди. Через прихід нового циклону усі області накриють дощі та грози.

Такий прогноз оприлюднила синоптикиня Наталка Діденко, передає 1News.

Вона також уточнила, що окрім опадів можливий і сильний вітер.

“Завтра в Україні – знову циклон. А оскільки в нас весна й травень, то гримітиме й литиме, як у травні. Тобто, 18 травня очікуються короткочасні дощі з грозами, а під час гроз може рвонути сильніше вітер”, – попередила вона.

Що стосується температури, то вона дещо відрізнятиметься у різних регіонах. Так, на сході її показники млжуть коливатися в межах +20…+24 градусів, на заході +16…+18 градусів, на півночі +18…+21 градусу, на півдні +17…+22 градусів. Тим часом у центрі також спостерігатиметься певний розрив – на Вінниччині +17 градусів, на Дніпропетровщині +23 градуси, у Черкасах +20 градусів, у Полтаві +22 градуси, у Кропивницькому +18 градусів.

Карта дощів та гроз в Україні 18 травня

 

У Києві другий робочий день тижня так само буде дощовим та грозовим. Температура повітря, згідно з прогнозом метеорологині, коливатиметься вдень поблизу +18…+19 градусів.

Загалом, за словами Діденко, перша половина тижня буде із дощами та помірним теплом, однак вже з п’ятниці, 21 травня, опадів в Україні поменшає, а тепла побільшає.

“У кого голова вже хилиться кудись не туди – не переживайте. Адже до завтрашнього циклону з фронтами та грозами ще й приєднається підвищена магнітна діяльність. Тобто, очікуються магнітні бурі. І якщо хтось на них реагує не найкращим чином, то це, можливо, й через такий жвавий симбіоз штовханини атмосферного тиску із магнітним полем Землі. У них свої суперечки”, – зауважила синоптикиня.

Також вона додала, що у понеділок, 17 травня, над усією Україною спостерігається серйозна потужна хмарність. Через це у більшості областей уже пішли дощі та грози. Виняток становлять лише захід, схід та частина півдня. Втім невдовзі опади дістануться і туди.

Хмарність над Україною 17 травня

Наталка Діденко

Наталка Діденко

Наталка Діденко

Джерело: Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook 

Back to top button