Невролог попередив про небезпечні токсини в авокадо
Лікар-невролог повідомив, що у плодах авокадо міститься токсична речовина персин.
Найбільше персина знаходиться в шкірці та кісточці плода.
Як зазначив фахівець, ця речовина не призводить до летального результату, проте здатна викликати токсичну поразку кишечника, а також сильну алергічну реакцію.
При цьому м’якоть авокадо багата на корисні речовини, які допомагають нервовій системі нормально функціонувати.
«Приміром, карнітин, фолієва кислота, біотин застосовуються в комплексній терапії таких станів, як деменція (у тому числі і при хворобі Альцгеймера), невралгія, парестезія, поліневрит, підвищена стомлюваність розуму і затримка психічного розвитку у дітей», — сказав лікар.
Проте лікар не рекомендує використовувати авокадо як ліки від цих порушень.