Цікаве

Назвно кращі напої для зміцнення імунітету взимку

На думку фахівця, для зміцнення імунітету найкраще заварювати чаї, причому вони можуть і звичайні, і трав’яні, і навіть овочеві, пише 1news з посиланням на zdorovia.com.ua.

Час пити чай

З настанням традиційного сезону застуд (осінь-зима), перед багатьма з нас постає питання: як убезпечити себе та близьких від вірусів, застуд та інших неприємностей зі здоров’ям. Найпростіша і очевидніша відповідь – треба зміцнювати імунітет.

Але як це зробити, якщо звичні і раніше дієві заходи, на кшталт натирання носа «оксолінкою» або поїдання часнику у великій кількості, вже не спрацьовують?

Терапевт Руслан Платошин рекомендує почати займатися спортом, частіше провітрювати вікна у квартирі, а головне – заварювати та пити трав’яні чаї.

Кладезь вітамінів

– Я раджу всім своїм пацієнтам частіше і у більших, ніж раніше, кількості вживати фрукти. Особливо цитрусові, тому що вони надзвичайно багаті на вітамін С. Не менш ефективні у боротьбі з сезонними вірусами та овочами. Наприклад, морква, – каже Платошин.

Зміцнювати імунітет можна, не лише поїдаючи фрукти та овочі, але й за допомогою не менш смачного та корисного чаю, завареного з лікарських трав.

Як зазначає терапевт, більшість трав’яних напоїв чудово тонізують організм, що дуже цінно в зимовий період, коли енергії не вистачає на всі задуми. Також чаї з липи, брусниці, калини та імбиру (а також інших рослин) поповнюють запаси корисних мікроелементів в організмі.

Найкорисніші чаї

Як стверджує експерт, найкориснішим є чаї та настої з імбиру, шипшини, лимона, м’яти, липи та калини. За бажання в них можна додавати цукор або мед, але краще їх пити несолодкими. Такий напій буде набагато кориснішим за синтетичні вітаміни з аптеки.

Також медик радить спробувати зміцнити імунітет за допомогою екзотичного овочевого чаю. Його приготувати просто: натерти на дрібній тертці невеликий сирий буряк і дві свіжі морквини, залити окропом і дати настоятися 15 хвилин. Після закінчення цього терміну чай слід процідити через сито, додати ложку меду, перемішати і можна пити.

 

 

 

 

Back to top button