Цікаве

Названо три головні речовини, які здатні продовжити життя

Вчені всього світу намагаються вирішити проблему раннього старіння і збільшення тривалості життя, проте поки “чудової таблетки” не винайшли, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

За словами дослідників, для досягнення довголіття важливо дотримуватися кількох простих правил, в числі яких активний спосіб життя і правильне харчування. Зокрема, було встановлено, що ключовими компонентами для здоров’я можуть бути всього три речовини – кальцій, вітамін D і омега-3.

“Є кілька способів залишатися здоровими і жити більш довгим і якісним життям. Особисто я приймаю добавки з кальцієм і вітаміном D щодня”,-розповів хірург-ортопед з Університету Толедо Ентоні Курі. За його словами, багато людей недооцінюють наслідки, які можуть виникнути з віком через нестачу кальцію і вітаміну D. Найчастіше цей стан зустрічається у людей у віці старше 50 років.

Як пояснив лікар, свого піку щільності кісткова тканина досягає в другому і третьому десятилітті життя, після чого починає знижуватися. “Майже 50% людей відчувають дефіцит вітаміну D, що може призвести до остеопенії, остеопорозу, раку грудей, простати та товстої кишки, а також гіпертонії та серцево-судинних захворювань. Багато людей не відчувають наслідків дефіциту вітаміну D, поки не стає занадто пізно”, – додав Курі.

Що стосується омега-3 жирних кислот, то вони відіграють важливу роль у багатьох клітинних механізмах передачі сигналів і відновленні організму. Крім того, омега-3 регулюють імунну систему, контролюють згортання крові і мають сильну протизапальну дію.

На думку вчених, кислоти також корисні для здоров’я мозку. Доведено, що вони допомагають підтримувати ключові когнітивні функції і знижують ризик розвитку деменції. Згідно з недавнім дослідженням, опублікованим в журналі Cell Metabolism, одна з трьох основних жирних кислот омега-3-докозагексаєнова (DHA), навіть може вбивати ракові клітини.

 

 

 

 

 

Back to top button