Цікаве

Названо точний вік Всесвіту

З обсерваторії високо над пустелею Атакама в Чилі астрономи по-новому поглянули на найстаріше світло у Всесвіті. В результаті спостережень вчені назвали остаточний вік Всесвіту, пише 1NEWS з посиланням на dymka.com.ua.

Нова оцінка, заснована на даних, зібраних на космологічному телескопі Атакама (ACT) Національного наукового фонду, відповідає оцінці, заснованої на стандартній моделі Всесвіту. Крім того, дані відповідають вимірам найбільш дальнього світла Всесвіту, які збирав супутник Planck Європейського космічного агентства. Його завданням було вивчити залишки Великого вибуху з 2009 по 2013 рік.

У 2019 група дослідників, яка вимірює рух галактик, підрахувала, що Всесвіт на сотні мільйонів років молодше, ніж передбачала команда Planck. Ця невідповідність передбачала, що може знадобитися нова модель Всесвіту, і викликало побоювання, що один з наборів вимірювань може бути невірним.

Однак нове дослідження, опубліковане в Journal of Cosmology and Astroparticle Physics. Спостереження вчених в Чилі укупі з космічною геометрією в результаті припускають, що вік Всесвіту складає 13,77 мільярда років, плюс-мінус 40 млн.

 

 

Back to top button