Цікаве

Названо щоденні звички, які продовжують життя

Гарне здоров’я в літньому віці починається з життєво важливих звичок, які людина розвиває в молодості, пише інформує 1NEWS з посиланням на zdorovia.com.ua.

Лікар Мартін Майнер назвав шість правил, яких потрібно дотримуватися, щоб прожити довше

Для початку необхідно усвідомити, що “наше тіло спілкується з нами”, заявив він. Прислухаючись до своїх відчуттів, можна вчасно зрозуміти, коли прийшов час щось змінити. “Візьміть під контроль своє життя і навчіться діяти, щоби керувати кораблем так, як ви хочете”, – сказав Майнер. Він також порадив регулярно відвідувати лікаря, щоб виявити можливі проблеми на ранніх стадіях.

За словами Майнера, в першу чергу для довголіття потрібно навчитися споживати “менше калорій”. Однак важливо, щоб раціон включав продукти, багаті поживними речовинами, вітамінами і мінералами.

Лікар також наголосив на необхідності регулярних фізичних вправ, оскільки вони “значно знижують ризик різних захворювань, в тому числі серця і раку “. Крім того, додав він, регулярні вправи допомагають “довше зберігати рухливість”, знижують рівень стресу в організмі, покращують сон, а також здоров’я шкіри і кісток.

Ще одна корисна порада лікаря Майнера – серйозно ставитися до стресу. Він зазначив, що його вплив на організм важко переоцінити: від передчасного старіння і появи зморшок до підвищеного ризику серцевих захворювань.

Крім цього, він порекомендував “інвестувати в стосунки”. “Дослідження показують, що хороші і міцні відносини з близькими і соціальна активність покращують психічне і фізичне благополуччя і позитивно впливають на довголіття”, – заявив Майнер.

При цьому лікар підкреслив, що красиве старіння – це не спроба виглядати на 20 з невеликим. Йдеться про те, щоб жити максимально повним і здоровим життям, насолоджуючись цим часом.

Майнер також зазначив, що не згоден з тими, хто вважає, що вже занадто пізно робити вибір на користь більш здорового способу життя. За його словами, вжити заходів для підтримки або поліпшення здоров’я можна в будь-який період життя.

 

 

 

 

 

Back to top button