Названо раціон харчування для довголіття
Раціон харчування впливає на здоров’я і довголіття людини, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.
Федеріка Аматі – доктор області клінічних медичних досліджень в Імперському коледжі Лондона і зареєстрований дієтолог – назвала три ключових інгредієнта для збільшення тривалості життя.
По-перше, експерт рекомендує щодня з’їдати від 25 до 38 грамів клітковини. Клітковина благотворно впливає на кишечник, знижує ризик передчасної смерті, раку, діабету другого типу і тривожних розладів.
«Клітковина – ключовий компонент нашої дієти, але чим більше проводиться досліджень, тим важливіше стає це повідомлення», – сказав д-р Аматі.
«Це має вирішальне значення для здоров’я нашого кишечника, і отримання достатньої кількості його протягом нашого життя пов’язане зі зниженням ризику передчасної смерті, раку, діабету 2 типу та тривожних розладів, і це лише деякі з них».
По-друге, слід додавати в їжу оливкову олію першого холодного віджиму. Вона діє як антиоксидант і зменшує запалення. Таке масло захищає від хвороб серця, цукрового діабету, раку, артриту, виразкового коліту і хвороби Крона.
Третім ключовим інгредієнтом є овочі і фрукти. Вміщені в них поліфеноли протидіють окислювальному стресу, підтримують ліпідний обмін і здоровий профіль мікробіома.