Цікаве

Названо продукти, які є ключем до довголіття

Багато знайомих всім продукти відрізняються цілим набором корисних властивостей, проте не кожен здогадується про це. Фахівці розповіли про деякі з них, передає 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

На думку експертів, в щоденний раціон слід обов’язково включати клітковину. Вона міститься в бобах, сочевиці, фруктах, овочах, горіхах і цільних злаках.

Відзначається, що клітковина змушує відчувати людину ситою протягом тривалого часу. Це допоможе уникнути шкідливих перекусів.

Також вживання більшої кількості клітковини може знизити ризик серцевих захворювань. Це відбувається тому, що вона вбирає надлишок «поганого» холестерину і виводить його з організму, перш ніж він закупорить артерії, підкреслюють медики.

Споживання більшої кількості клітковини може допомогти людині жити довше, впевнені вчені. Згідно з результатами дослідження 2012 року, люди, які дотримувалися високоволокнистої дієти, жили довше, ніж ті, хто клітковину не вживав.

Крім того, деякі дослідження показують, що вона може допомогти запобігти раку товстої кишки, зберігаючи організм чистим від токсинів і шкідливих сполук. За словами фахівців, клітковина допомагає знизити високий рівень естрогену у жінок, який пов’язаний з більш високим ризиком розвитку раку молочної залози.

 

 

Back to top button