Цікаве

Названо продукти, які уповільнюють процес старіння

Однак, незважаючи на те, що ми не можемо зупинити процес старіння , ми можемо дбайливо поставитися до нашого тіла в процесі життя, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Їжа і поживні речовини, які ми даємо нашому тілу в міру дорослішання, будуть одним з кращих способів подбати про себе.

Експерти і дієтологи назвали популярні продукти, що уповільнюють старіння після 50 років.

Авокадо

Для тих, хто не хоче старіти, авокадо може бути корисним доповненням. Лаура Бурак, магістр, доктор медичних наук, говорить, що авокадо – необхідна частина її повсякденного життя.

«Авокадо, багате корисними для серця жирами і клітковиною, вітамінами групи B, калієм і вітамінами A, C, E і K, не тільки допомагає захистити нас від неминучого процесу старіння, а й приносить з собою задоволення”.

Жирна риба

Доведено, що деякі види риби з великою кількістю омега-3 жирних кислот, такі як лосось, тріска й оселедець, допомагають при запаленні старіючої шкіри, а також знижують ризик хвороби Альцгеймера. Дослідження показують, що жирна риба має здатність уповільнювати, а іноді і запобігати симптомам хвороби Альцгеймера у літніх пацієнтів.

Чорниця

Вітамін А, який також міститься в авокадо, може допомогти нашій шкірі зберегти еластичність і боротися із запаленнями.

«Чорниця – багате джерело вітамінів А і С, які можуть зменшити запалення, яке може привести до пошкодження шкіри і старіння», – каже доктор медичних наук Меліса Мітрі.

Чорниця, а також полуниця, ожина і малина багаті антиоксидантами і біологічно активними сполуками, що робить їх неймовірно потужним суперпродуктом для боротьби зі старінням.

Зелень

Листова зелень, така як капуста або шпинат, також допомагає уповільнити старіння у людей старше 50 років.

«Листова зелень, багата вітамінами, мінералами, клітковиною та іншими біологічно активними сполуками, забезпечує надійний запас антивікових з’єднань, які необхідні щодня», – говорить експерт Марі Рагглз.

Оливкова олія

Оливкова олія в основному складається з мононенасичених жирних кислот, званої олеїнової кислоти, що є однією з багатьох причин, за якими воно є важливою частиною здорового харчування з віком.

«Оливкова олія була ретельно вивчено в якості основного ключового інгредієнта в дієтах Блакитних зон, регіонів світу, де люди живуть довше за все», – каже Бурак.

Горіхи і насіння

Говорячи про здорові жири, горіхи також є відмінним доповненням до дієти, сприятливою для старіння.

«Горіхи та насіння – це рослинна їжа, багата корисними для серця жирними кислотами омега-3 і вітаміном Е, які можуть бути корисні для відновлення шкіри від пошкоджень з віком», – говорить Бурак.

 

 

 

 

 

Back to top button