Цікаве

Названо продукти, які скорочують тривалість життя

Деякі продукти здатні по-справжньому забирати у нас хвилини і навіть роки життя. Насамперед йдеться про знайомий для нас фаст-фуд, пише 1news з посиланням на ukrhealth.net.

Кожен з’їдений хот-дог здатний відібрати у людини 36 хвилин його життя. А одна порція піци – 10 хвилин.

Серед іншої “шкідливої для життя їжі” вчені відзначили бекон, гамбургер, бутерброди з арахісовим маслом або джемом.

У свою чергу, в Національній службі охорони здоров’я Британії (NHS) зазначили: “Більшість людей їдять і п’ють занадто багато калорій, насичених жирів, цукру і солі, але вживають недостатньо фруктів, овочів, жирної риби та клітковини”.

Експерти підкреслили, що занадто велика кількість насичених жирів може збільшити кількість холестерину в крові, що, у свою чергу, збільшує ризик розвитку серцевих захворювань, а отже, зростає ймовірність гіпертонії та інсульту.

“Гарне харчування не обов’язково означає відмову від менш корисних речей, які вам подобаються – це просто означає помірне вживання їх у рамках збалансованої дієти”.

Експерти повідомили, що до 2035 року кількість жителів планети “поважного віку” зросте, а хронічні захворювання у них зустрічатимуться частіше і головним чином через те, що вони “не дотримувалися розумних кордонів у виборі страв”.

Так, згідно з висновками Національної служби охорони здоров’я Британії, ті чи інші хронічні проблеми зі здоров’ям зараз має кожен шостий британець, але вже за тридцять років, таким буде кожен четвертий житель Туманного Альбіону після 65 років.

Національна служба охорони здоров’я заявила, що ключем до успіху є збалансована дієта.

“Крахмалисті вуглеводи повинні становити трохи більше третини їжі, яку ви їсте. Вони включають картоплю, хліб, рис, макарони та крупи. Також має бути більше овочів, фруктів та риби”, – зазначили експерти.

Вони ж рекомендували, думаючи про довголіття, не зосереджуватися лише на їжі, а й вести активний спосіб життя – рухатися та займатися спортом у міру фізичних сил.

 

 

Back to top button