Цікаве

Названо продукти, які не дозволять втратити форму у зимовому сезоні

Складено список продуктів, які можна їсти взимку, щоб швидше схуднути, пише 1news з посиланням на Новости Ю.

Тож ви точно знаєте, на які сезонні інгредієнти зосередитися, коли намагаєтесь схуднути.

Гарбуз

Дієтологи сходяться на думці, що гарбуз – це основний осінній продукт, який не варто ігнорувати. Він не лише насичений необхідними поживними речовинами, але й багатий на клітковину, що запобігає переїданню.

Гарбуз може бути корисним для схуднення, оскільки він в значній мірі складається з води (близько 90%). Це робить його низькокалорійним, але при цьому він залишається багатим на вітаміни та мінерали.

Додавати гарбузове пюре в супи та смузі і обов’язково зберігайте насіння для смаження.

Користь гарбузового насіння величезна. Воно багате поживними речовинами,що сприяють схудненню, такими як клітковина, білок і ненасичені жирні кислоти. Жменя гарбузового насіння містить значну кількість корисних жирів, 7 грамів білка (так само, як яйце), залізо , магній і цинк. Оскільки гарбузове насіння багате магнієм і цинком, воно допомагає підвищити імунітет і зменшити запалення. Здоровий рівень магнію важливий для вашого кров’яного тиску, рівня цукру в крові, а також здоров’я серця і кісток.

Додавайте гарбузове насіння в салати, супи, каші.

Яблука

Це ще один унікальний осінній продукт, яким можна запастися, коли ви прагнете скинути кілька кілограмів. Одне велике яблуко зі шкіркою містить 5,4 г клітковини, що дорівнює 19% денної норми.

Яблука допомагають запобігти певним хронічним захворюванням, таким як серцево-судинні захворювання, астма та хвороба Альцгеймера.

Огляд у журналі Advances in Nutrition за 2011 рік визнав, що яблука пов’язані з покращенням результатів, пов’язаних із регулюванням ваги, а також здоров’ям кісток, захистом шлунково-кишкового тракту, функцією легенів і пов’язаним зі старінням зниженням когнітивних функцій.

Брюссельська капуста

Цей хрестоцвітий овоч є ідеальною їжею для схуднення. В капусті багато клітковини та низький вміст калорій. Вона дуже добре поєднується з пісним білком, таким як риба чи курка.

Якщо вам не подобається смак відварної брюссельської капусти, запікайте її з іншими овочами в оливковій олії та бальзаміком.

Такий спосіб приготування надасть їй текстуру та солодкуватість.

Патисони

Втамування голоду за допомогою цього багатого поживними речовинами продукту – це чудовий спосіб одночасно сприяти схудненню та підтримці імунітету.

Кабачки чи патисони — ще один низькокалорійний продукт з високим вмістом клітковини.

Дослідження 2009 року в The Journal of Nutrition показало, що на кожен грам збільшення споживання харчових волокон жінки втрачали 300 г, а жир в організмі зменшився на 0,25%.

Кабачок містить не тільки нерозчинну, але й розчинну клітковину, яка, як показало дослідження, знижує апетит.

Кабачок надзвичайно універсальний. Використовувайте його в супах і тушкованих стравах або додавайте смажений гарбуз до осіннього салату з насінням соняшнику та журавлиною. Ви також можете використовувати його у випіканні кексів — кабачок особливо добре поєднується з горіхами та спеціями.

Буряк

Буряк містить багато важливих поживних речовин, таких як фолат, залізо, мідь, марганець та калій. А клітковини у ньому 2,8 г на 100 г.

Цей овоч також багатий неорганічними нітратами, які мають переваги, пов’язані з регуляцією артеріального тиску та фізичною активністю. А ще його відносять до групи овочів і фруктів, які можуть знизити ризик розвитку хронічних захворювань, включаючи діабет 2 типу, серцеві захворювання і деменцію.

 

 

 

 

Back to top button