Цікаве

Названо продукти для швидкого відновлення після коронавірусу

Нутриціолог і лікар-дієтолог Лера Лавскі перерахувала продукти харчування, які повинні включити до свого раціону всі пацієнти, які перехворіли на коронавірусну інфекцію, передає 1news з посиланням на Жіночий Світ.

Дієтолог зазначила, що для формування потужного імунітету організму буде потрібен цинк.

За її словами, цей мікроелемент можна отримати з рослинної їжі та м’яса, а медики включили його навіть до протоколу лікування Соvid-19. «Цинк міститься в продуктах тваринного походження: у м’ясі, у печінці, рибі та морепродуктах (устриці, молюски та оселедець)», – розповіла лікарка. Крім того, вона зазначила, що цинк у великій кількості також міститься в горіхах, цибулі, шпинаті, гороху, моркві, бурому рисі та зародках пшениці.

Крім цього, нутриціолог розповіла, як самостійно виявити дефіцит цинку в організмі. Зокрема, брак цього мікроелемента проявляється у вигляді запалення та лущення на шкірі, різних висипаннях, виразках та дерматиті. На нестачу цинку може вказувати псоріаз, а також рани, що довго не гояться. Втім, дієтолог зазначила, що для поповнення цинку в організмі важливо дотримуватись спеціальної дієти, а ось від прийому лікарських препаратів краще утриматися.

 

 

 

 

 

Back to top button