Цікаве

Названо продукти для покращення імунітету

Наразі питання, як укріпити імунітет, актуальне для кожного українця. Вчені назвали в яких продуктах міститься найбільша кількість вітаміну С, інформує 1NEWS.

Читай та додавай ці продукти до свого раціону вже сьогодні.

Шипшина

650 мг на 100 грамів

Шипшина – лідер за вмістом вітаміну С. Шипшину завжди використовували як профілактичний засіб від застуди. Крім того, шипшина посилює регенерацію тканин, нормалізує вуглеводний обмін та посилює вивід жовчі. Її можна придбати в аптеці та готувати смачний чай:

100 грамів шипшини залий окропом та вари на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Потім перелий чай у термос та насолоджуйся протягом дня. Якщо є бажання, до чаю можна додати мед.

Обліпиха

200 мг на 100 грамів

Обліпиха – ще один лідер за містом вітаміну С. Окрім зміцнення імунітету, обліпиха дуже корисна для зору, її використовують для лікування хвороб шлунково-кишкового тракту. Обліпиху можна вживати, як у складі різноманітних чаїв (дуже смакує обліпиха з апельсином), так і робити на її основі десерти. Хоча з точки зору користі, найкраще всього поєднати обліпиху (пюре) з медом, та смакувати з зеленим чаєм.

Солодкий перець або смородина

195 мг на 100 грамів

Якщо ти пам’ятаєш, наші бабусі зажди перекручували смородину на м’ясорубці, потім додавали цукор і зберігали її всю зиму. Щоб потім робити для нас цілющий чай. Сьогодні смородина легко зберігається у морозильнику, тому ти можеш використовувати її для створення десертів, їсти у чистому вигляді, або додавати до фруктового чаю.

Цікаво, що смородина не тільки допомагає зміцнювати імунну систему, але й бореться з печією, укріплює серцево-судинну систему та покращує пам’ять.

Що стосується солодкого перцю, то вживати його краще за все сирим: як окрему закуску чи у складі салату. Окрім вітаміну С, в його складі ти знайдеш велику кількість вітамінів групи В (які необхідні для нормальної роботи нервової системи) та вітаміну Е (який не просто так називають вітаміном краси).

Цікаво: ківі містить 180 мг вітаміну С на 100 грамів, тому не забувай і про цей смачний фрукт.

 

 

Back to top button