Цікаве

Названо продукт, вживання якого на третину знижує ризик інфаркту

Лише дві порції йогурту в тиждень зміцнять судини і знизять ризик інфаркту майже на третину – до таких висновків прийшли вчені з Бостонського університету, інформує 1NEWS з посиланням на Жіночий Світ.

Дослідження, в якому взяли участь понад 55 тисяч жінок і 18 тисяч чоловіків, підтвердило позитивний вплив йогурту на стан судин і, отже, на можливість протистояти захворюванням серця.

Учасники дослідження (всі вони з тією чи іншою мірою страждали на гіпертонію) з’їдали кілька порцій йогурту в тиждень. В результаті у жінок ризик інфаркту міокарда знизився на 30%, а у чоловіків – на 19%.

Крім того, жінкам, в чий щотижневий раціон був включений йогурт, рідше були потрібні операції на судинах: у середньому ризик знижувався на 16%

Для ще кращих результатів автори дослідження рекомендують поєднувати ферментовані молочні продукти з фруктами і овочами, в яких багато корисної для здоров’я клітковини.

 

 

Tags
загрузка...

Схожі статті

Close