Цікаве

Названо негативні ефекти для здоров’я від надмірної роботи

Нещодавнє дослідження Всесвітньої організації охорони здоров’я показало, що люди, які працюють понад 55 годин на тиждень, можуть мати негативні наслідки для здоров’я, повідомляє 1news з посиланням на lenta.ua.

Отже, що ви можете зробити, щоб досягти кращого балансу між роботою та особистим життям? Психолог Адам Борланд, PsyD, розповідає про тривожні ознаки, на які слід звернути увагу, і про те, як керувати своїм робочим навантаженням.

Згідно з дослідженням, робота більше 55 годин може бути пов’язана з ішемічною хворобою серця, станом болю, що повторюється, або дискомфорту в грудях та інсультом.

Є багато інших способів, якими надмірна робота може вплинути на ваше здоров’я. Якщо ви перенапружуєтеся, рівень кортизолу (основного гормону стресу) підвищується, що може призвести до туману в мозку, високого кров’яного тиску та багатьох інших проблем зі здоров’ям.

“Це схоже на спробу їхати у авто з дуже обмеженою кількістю бензину в баку”, – каже д-р Борланд. «Ми очікуємо, що фізично та когнітивно виявимо себе на такому високому рівні, але насправді наші резерви вичерпані».

Ось деякі загальні побічні ефекти перевтоми.

 

 

 

Back to top button