Цікаве

Названо небезпечні для серця продукти

Хвороби серця залишаються однією з основних причин смерті в багатьох країнах. Знизити ризик цих захворювань слід в першу чергу за допомогою здорового харчування, відзначають медики, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

За словами лікарів, для початку варто знизити споживання цукру і солі. Вони впливають на кров’яний тиск і здатні підвищити його, що призводить до затвердіння і звуження артерій. Це, в свою чергу, підвищує ризик серцевих захворювань.

По-друге, слід пам’ятати про насичених жирах, попереджають фахівці. Останні дослідження показали, що продукти з високим вмістом таких жирів підвищують рівень «поганого» холестерину. Це збільшує ризик серцевого нападу в майбутньому, вказують медики.

Лікарі перерахували продукти, які мають вищепереліченими характеристиками. Їх споживання краще скоротити, а в деяких випадках відмовитися зовсім.

Йдеться про випічку з високим вмістом цукру і жирів, картоплю фрі, покупне морозиво, сир, піцу, газовані напої, магазинні сендвічі з шинкою, солодощі, сиропи на основі фруктози, смажену, особливо в паніровці, курку, білий хліб і покупне печиво. Також слід уникати пакетних соків, страв китайської кухні, чіпсів, томатного соусу в консервних банках, вершків для кави, маргарину, кавових коктейлів, бекону і сосисок, білого рису, напівфабрикатів, солоного сиру, кетчупу, овочевих соків і ресторанних супів.

 

 

 

 

Back to top button